spurdo
Polský regionální model. Hele asi jsem se radoval předčasně. Tak uvidíme no, ale asi jsem to zase moc rychle považoval za předčasné. No naštěstí tady není nikdo kdy by mě indexy rozporoval, díky bohu.
Kuba
No snad máš pravdu, ale nevím. Tohle je na pekáč, vždy něco pokládám za hotové a nic nebude a pokud tak tam na Vysočině nebo na východě. První sníh dorazí až příští rok.
Jinak ráno má tady zase slabě sněžit, takže čekám ledovku, která se již vytvořila.
Kdyby tam zítra byl ráno výstup se sněhem tak bych byl tak nadšenej a rád, ale to je asi sci-fi. walden by nám řekl, že se opět neodborně zabýváme indexy a spol, ale ochlazení předpověděli dobře, škoda, že neumí i ten sníh.
Snad se to ještě změní, musíme pouze doufat, nic jiného nám nezbývá. Teď se tady podruhé v životě modlím kvůli sněhu příští týden, to je bída lidi co? No bude potřeba na příští ovlivnění cirkulace.
raději se jdu vyspat, dobrou všem, snad se to změní.
Diskuse o počasí Výrazná změna charakteru počasí: vítr, ochlazení a sněžení v 2/2 listopadu 2020
palma
Těch rozdílných teplot jsem si všiml i na grafech stanice ČHMÚ v Prostějově. Přízemní teplota je o kousíček vyšší než ta ve 2 m.
http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/OS/K...
Kruciš taková suchota ani jedna sněhová epizoda nevyjde v úterý ani ve čtvrtek, všechny modely to smazaly jediný GEM tam drží sníh po celé ČR dokonce, je to takhle zima=sucho teplo=srážky no to hlavní od jihu jsne si vybrali v říjnu kdy spadlo opravdu dost vody, oj kdyby to tak vyšlo třeba na prosinec a ne na říjen to by jsme měli sněhu jak mraky
Určitě vždyť i předevčírem meteorolog ČHMÚ Šrámek jasně říkal, že prosinec bude teplotně nadprůměrný, takže jelikož první půlka nebo dokonce celý pracovní týden bude pokračovat v chladnějším módu, tak bude muset být období minimálně 14 dní docela nad průměrem, spíš mám obavy, aby z toho tady nebyla zase jenom mlha, poprašek mě moc nebere.
No nic, asi to můžeme nakonec zabalit, jelikož i tady Ecák nám nedává nic. No co už. Uvidíme co udělá SW, ale rozšiřovat se nebude, rozpad dorazí na konci roku, či na začátku ledna, tedy to zonály budou na východních hodnotách.
No nic, zase jsem nalítl. Modleme se za inverze.
Tak ze slibovaných srážek bude nula nula prd. Na druhou stranu se mně zvyšuje šance aspoň na něco, protože ta TN půjde západněji a s ní spojená úterní fronta se bude přetáčet SZ-Z-JZ-J, takže by nemusel být tak strašný srážkový stín. I tak, třeba 2 mm rozhodně nic neřeší a už vůbec ne tu listopadovou extrémní suchotu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.