Diskuse o počasí Jaká bude zima 2020/21?
Zapomínáte na to, že celkově v USA (kromě Floridy a Západního pobřeží) jsou typické velké a časté výkyvy teplot, takže to pak samozřejmě dopadne tak, že krom nejjižnějších částí se alespoň těch pár dnů s hodně sněhem či mrazy dočkají. Také se ale dočkají i několika dní s 15 - 20 °C. U nás je počasí vyrovnanější bez větších skoků (díky bohu za to) a tak se klidně může stát, že při nadprůměrné zimě bude pořád přes den 0 - 10 °C.
Zachar
Přesně! Užijme si ještě trochu podzimní nálady a slunce.. zima ještě nenastala.. Tady to vypadá, že by se ta šedá deka mohla i protrhat..aktuálně +6,3, zatím zataženo ale méně, než v uplynulém týdnu. Navíc, podle prozatimní předpovědi máme přístí víkend dostat dalších 10 - 15 mm, takže vody bylo a bude dost.
Zachar
Tak pozdní babí léto bylo na začátku října. Teď už se nedá moc čekat, že by něco takového přišlo.
Na.Guru
Přesně tak...ono i když u nich skončí zima teplotně nad průměrem, tak díky těm výkyvům teplot se prakticky každou zimu dočkaj aspoň nějakého výraznějšího vpádu a sněhové bouře.
ludvicek
No žádný extra babí léto zrovna nečekám Teda aspoň né u nás...
https://www.meteoblue.com/cs/po%C4%8Das%C3%AD/po%C...
Jen at je zase teplá zima, venku jsem musel nechat olivovník má přes 3 metry, tak se mi do baráku nevejde, tak doufám, že žádná krutá zima nebude, ta letošní zima byla v pohodě, dokonce i oleandry mi vydržely venku.
tomášzposázaví
Olivovník a nějaký oleandry ať ti klidně zmrznou...v těhle končinách nemaj co dělat. Daleko horší je, že díky teplým zimám je naprosto příšerný množství hlodavců, klíšťat a podobný havěti, který tohle počasí v zimě akorát svědčí. Samozřejmě nemluvě o tom, že ty mírný zimy akorát přispívaj k dalšímu šíření kůrovce.
Prady
Ano, souhlasím. Jako důvod pro požadavek na teplou zimu uvést to, aby nepomrzla subtropická květena, která se nevejde do bytu, je opravdu nešťastné. Navíc teplá zima = suchá zima. Ty tam jsou doby vlhkého Atlantiku. Pravdou ale je slovíčko ZASE teplá, protože pořádná (jako celek) už nebyla 10 let (2009/2010 a 2010/2011). pak to byly jen jednotlivé měsíce např. únor 2012 či leden 2017.
kuba
No, ve své podstatě se může přesunovat do své obvyklé posice, která je nad severními ostrovy Kanady..
Navíc jsem teď kouknul na reál plus za těch 10 dní a má se i zrychlit a vychladit, což není nic divného, a narovnat, což ho posílí.. no uvidíme, jestli bude nějaký ten rozpad v dohledné době..jo, a střed vortexu se prý většinou drží v oblasti, kde je nižší tlak, tak asi tak.
A ještě přikládám dva printy se tlakovou situací dnes a pak za těch x dnů..je tam, myslím, ta změna hezky vidět..
F4
Bohužel, subtropická květena se sem, i za přispění, takyzahradníků dostává do volné přírody, letos jsem tu u rybníka objevil nádherně vzrostlou barotu rukávovitou, třímetrové listy, odkvetlá, semen celý dlouhý květ plný, tak jsem to aspoň uťal, ale kořeny to má v hloubce, takže se to stejně bude šířit, je tak otázkou, zda to sem patří, či nikoli, když to tu na divoko dokáže docela hezky prosperovat..to je jak s těma připrchlíkama, hodně rychle se tu zabydlují a prosperují, a patří sem? Zkuste si někde v médiích postěžovat, že ne!
p.s. Zajímavé je, že tu nikdo neprotestuje, že tu máme brambory, rajčata, okurky, kukuřici atd.atd.atd...
palma
Zrovna zima 2018/2019 byla pro Kladeňáky kalamitní. V únoru 2019 napadlo skoro 30 cm za den. Pamatuji si to, i u nás bylo hodně sněhu. Zajímavé, že o pár km na sever v Poohří ležel jen poprašek.
Od té doby již tolik sněhu nebylo.
Kalamita v Kladně: Sníh musely z města odvážet nák...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.