ROFA
Krasne vcera tam ukazoval kousek od Vas radar nekolik hodin toto(nekdy slabsi nekdy silnejsi) - viz foto . Bylo to primo nad tou vodni nadrzi , jsem si rikal co se tam deje ,nebo jestli je to chyba
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2020/21?
LukasBoulis
Přibližně v této oblasti detekuje radar srážky i za absolutně jasné oblohy. Příčinou bude větrná farma na Podmileské výšině. Delší dobu jsem to nesledoval, ale pokud se odrazy nepodařily nějak vymaskovat tak to s tou anomálií zřejmě souvisí.
Nejbližší meteostanice na Měděnci hlásásí 3cm....
Málem jste mě nahlodal, že pojedu běžkovat kolem přehrady
ROFA
Dekuji za vysvetleni priste budu vedet
https://www.chmi.cz/predpovedi/predpovedi-pocasi/c...
Až do půlky ledna nadprůměr a pak můžeme mluvit snad o jakémsi návratu k normálu, ale také už bude zima ve dvou třetinách a navíc únor je z těch zimních měsíců ten s nejdelším slunečním svitem.
ludvicek
Zase je zde nutné počítat s faktem, že modely si nevědí rady ani na pár dnů dopředu. GFS a ECÁK tam mají jeden výstup mrazy a kalamitu a hned další inverzi. Předpověď bude hodně nestálá a jak psalo SW svůj podíl zde bude mít i index NAO. Pokud vydrží současné hodnoty TV u Grónska se ustálí, tedy musíme čekat.
Kdyby to počasí bylo tak snadné jak jsem si jako malý fakan říkal.
ludvicek
Bude, když už, půlka zimy, mně tohle urychlování ročních období nebaví, , navíc zase, dnešního dne jsme svědci, jak rychle se v letošní zimě mění výhledy, ráno jinak, odpoledne náznak, večer jinak, za týden klidně může pěkně mrznout a nebo, pravda, být někde okolo +8 a setrvalý stav letošní podzimozimy..Dneska mne baví pozorovat hodinu za hodinou postup toho "drobečka" přes Německo směrem k naší hranici... kampak až se dovalí?
ludvicek
Ale, tak za příhodných podmínek lezu po zahradě skoro celý rok, furt je co dělat, skvělá záležitost, na správně vedené zahradě nikdy není hotovo.., a mimochodem, taky jsem srozuměn s tím, že predikce obecně tvrdí, že bude tepleji než je průměr, nicméně, může být týden, deset dní +7, +8 přes den, v noci okolo nula a pak to hupnout pod minus deset, ale vím, že sním..
Ta níže to je macek, zaplaťpánbůh za tohle počasí i když není -10 tak to má aspoň grády proti tý únavný výši co tu smrděla celý listopad a prosinec
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.