Diskuse o počasí Jaká bude zima 2020/21?
V noci do naší oblasti dorazilo první letošní sněžení U nás se zatím jedná o déšť a chvílemi i déšť se sněhem při teplotě kolem +2°C. Hranice sněžení se zatím pohybuje v cca 900 m a od těchto poloh se začala vytvářet souvislá sněhová pokrývka. Do středy by hranice sněžení měla poklesnout k nějakým 600-700 m tak se možná i my dole dočkáme
Tak jsem si včera pustil chvíli v autě jedno regionální rádio a zazněla zrovna moje oblíbená píseň jinak neoblíbeného zpěváka, s textem se víceméně ztotožňuji:
...Jak v dálce vidim
zasněženy Říp
řikám si: Praotče Čechu
tys byl ale strašny cyp...
Fakt se těšíte na hromady toho mokrého bílého svinstva? Jako člověk, který se musí každé pracovní ráno zvednout a odjet do zaměstnání, mám raději jemný červnový vánek.
Prady
[b]Petr75/b]
U nás se to pro dnešek trochu projasnílo. A celkem ten mozol i topí. Září vyšlo podle přání, ale říjen už se začíná překlápět do listopadového módu. Pokud počasí udrží nastartovaný trend tak by už v listopadu mohl přjít první sníh, který se pár dní udrží. Tak jak tomu kdysi bývalo.
Aidamko
No akorát mi to přijde zas trochu výhodnější pro USA a dejme tomu Skandinávii + západ Evropy. U nás se to má motat nějak kolem průměru..chápu to dobře?
ROFA
Osobně si taky myslim, že přijde v listopadu první pokrývka na pár dní, ale spíš tipuju druhou půlku listopadu. No nejvyšší čas si nechat dovézt uhlí
Prady
ROFA
Samozřejmě že mi to nedalo a přes poledne jsem na ty zasněžené hřebeny vyběhnul Do 950 mnm klasický podzim - žluté listí na stromech, vlhko, mlhavo, v lese plno muchomůrky červené. Od 950 mnm začínají první ostrůvky sněhu a nad 1100 mnm to je už je pěkná zimní atmosféra s teplotou kolem 0° a cca 5-10 cm mokrého sněhu. Do středy se má ještě trochu ochladit a ještě něco připadne, ale pak to půjde dolů, na trvalou pokrývku je ještě brzy. Ale jako připomenutí blížící se zimy pěkný
Tutugon
No Aladin trošku přitvrdil a teploty kolem 1°C nám drží až do středečního odpoledne.
Myslim, že pokud by vyšla intenzita srážek, tak nějaká slabší sněhová pokrývka do 5cm by se utvořit mohla ve vyšších partiích Vysočiny. Osobně bych ale tipoval, že sněhové vločky uvidíme od 500m.n.m.
Petr75
Je to výhoda, ale na tyhle hřebeny bych se asi každý den šplhat nechtěl...na to bych si pořídil nějakej E-bike MTB nebo e-fat bike
Prady
Tak z toho jsem se už naštěstí vymanil. Topil jsem dřevem, které jsem musel zpracovávat už včetně kácení v lese.
Petr75
Tak po Šumavě a Krušných další snímky nadcházející sezóny připomínající zimní atmosféru. V Krušných se bohužel udržel jen krátce v nejvyšších partiích.
A takovému pohybu dávám už pár let přednost před tím dřevo zpravováním
Vypadá to, že největší příděl dostanou v následujících hodinách Beskydy a ve středu by podle Aladina mohl přijít do Krušných druhý sníh. V mé nadmořské výšce už by se mohl také chvíli udržet.
godlike
Tajný to není, dělám tu z domova. Zdrhli jsme sem s ženou loni na jaře z berounska. Měli jsme v Jeseníku dědu a vždycky se nám tenhle kraj líbil, takže když se to naskytlo neváhali jsme ani chvíli Na berounsku jsme měli jednoho koně po různých ustájeních, teď už máme koně tři a pastvina je hned za domem
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.