Včera se na velké části našeho území vyskytovaly sněhové přeháňky. Ty na řadu míst přinesly od poprašku po pár centimetrů sněhu. Zcela výjimečná situaci nastala na severním okraji Beskyd ve večerních hodinách.... Více >>
Však jsem to měl zamluvené už od začátku roku, koncem března prostě bude sněžit a ono jo, i když u nás to byl teda spíš poprašek, ale děckám to na pár koulí stačilo a o trochu vejš na Vysočině z toho byla pěkná nostalgická atmoška, tomu východu ale opět závidím, jako 25 cm to je pecka a i těch 10 cm bych bral hned, tady už včera odpoledne bylo sucho jako by nebyly srážky žádné, holt vítr a slunce.
Těch 25cm je samozřejmě nesmysl. Podle webkamer s časosběrem bych i pochyboval o těch 15-16cm. Spíš tak 8-12 čísel max. ...ono totiž některý lidi jsou schopný šikovně vyfotit i 20cm při 10cm napadaných
logitech Jojo, něco podobného jsme tu měli v březnu 2006, to bylo tenkrát něco. Za půlhodiny sněžení napadlo 10cm, nějakých 20 už ale leželo předtím, tak sníh od země neodtával. Já tomu Třinecku celkem věřím i srážky by odpovídaly té sněhové vrstvě a fotky taky sedí.
Bylo to nečekané sněžení ,když mohlo i v nížině napadnout 3 cm sněhu (v Grygově) jižně od Olomouce,ráno na jihu města (206 m n.m.) bylo ještě asi půl cm sněhu ,v ostatních městských částech ale nenapadlo nic.
Já tu přeháňku moc dobře pamatuji. To jsme vyšli na vychazku a nebyla ani vločka a po 10 minutách bylo tak cca 5cm sněhu! Dalo se i bobovat, ale během dalšího dne dopoledne všechen sníh roztál...