Po víkendové oblevě včera začalo na horách opět hustě sněžit. Výška nového sněhu v horských oblastech se pohybuje za dva dny většinou od 15 do 30 cm sněhu. Nejvíce nového sněhu připadlo na severních pohraničních horách. V Jeseníkách, Krkonoších a Jizerských horách přírůstek nového sněhu často činí právě 30 cm.... Více >>
U nás se to přes noc trochu spravilo... aktuálně -0,5°C, občasné sněžení a celkem cca 6cm sněhu. Zejména na vedlejších silnicích se tvoří jazyky a závěje díky silnému větru.
In-počasí Potvrzuji. Jablonec nad Nisou cca 15cm. Az ve 3/3 zimy to tak venku konecne vypada jako zima. Jde o nejvetsi snehovou nadilku letosni zimy, do ted to byly 3cm v zaveru prosince
Dneska ráno kolem Řevničova (asi 50 km od Prahy na Karlovarský dálnici) cca 1 - 2 cm, ale pouze od poloh 450 mnm. U nás ani ťuk a kolem Kladna pak taky ne.
Tak to my tu máme "nudu" slunce, mrak, slunce mrak, sněhové vločky, slunce, sněhové vločky, slunce... do toho větřík 30 km/h a +2,2...... Tento způsob "zimy" zdá se mi poněkud nešťastným..
Já přidám taky pár fotek z dnešního výběhu - od včerejška napadlo od 20 do 30 cm sněhu. Přesně kvůli takovému dni jaký byl dnes jsme se sem před rokem stěhovali ze středních Čech. I kdyby to trvalo jen pár dní v roce, tak tohle je prostě pohádka. Neberte to jako vychloubání, ale spíše jako motivaci pro ty, kteří uvažují, že by se do hor třeba jednou přestěhovali
Prady Hrablo mě čeká odpoledne, už se těším, ale jelikož kvůli koním odklízíme větší plochu tak možná záda řeknou abych přeci jen letos poprvé vytáhnul tu frézu