Diskuse o počasí Bude dostatek sněhu v 2/2 zimy 16.1. až 29.2.2020?
No vidíte, u nás ani nesněží, ani neprší a na Floridě varují meteorologové před padajícími leguány..
https://magazin.aktualne.cz/kuriozity/ze-stromu-mo...
Tak 2 dny alespoň s nočními mrazy a teď zase bez nich díky dece, ze které nic nepadalo. A i přes ní šly teploty odpoledne nad 0. No v lednu už zima nepřijde a v první půlce února s vysokou pravděpodobností taky ne. Třeba bude chladnější jaro nebo kdyby se stal opravdu zázrak, tak třeba léto. To bych byl blahem bez sebe. Bylo by to alespoň za dosti učinění. Kolik už bylo "pokažených" zim ve srovnání s "pokaženými" léty? myslím, že odpověď je jasná.
hellercz
Neříkejte nikdy... Honsová nebezpečně věští teplo.....
https://www.novinky.cz/pocasi/clanek/snehu-se-nedo...
Dnes to bylo v maximech těsně +, ale zem je tak promrzlá, že sálá zimu a nic netaje, protrhává se to až takhle pozdě, takže o ničem, skoro bez slunce, v noci půjdeme až k -4-5, přes den možná další ledový den a noc na sobotu zase výrazně mrazivá. Už aby se to profouklo. Leden mi u nás tedy nadprůměrný nepřipadá, pořád je zamrzlo, ne do půl metru, ale dost.
Yurri
Souhlas dnes jsem se bál že nám těch 3-4 cm dost roztajou ale naštěstí se to obešlo bez slunce a pouze slaboučce bylo kolem poledne nad 0 takže nám to na dvorku nestihlo ani povolit docela se toho oteplení bojím to zase bude bláto ach jo snad to od Jz moc neprofoukne
Dnes ráno ledovka jak na asfaltu tak na uježděné vrstvě sněhu. Celý den k -2°C při zatažené obloze. Vyjasnilo se těsně před západem slunce.
Yurri
Při tak malých rozdílech teplot zemina-sníh-vzduch bude vliv sálání na vlnové délce odpovídající teplotám prakticky zanedbatelné. Více se projeví kondukce na rozhraní zeminy-sníh a ještě intenzivnější bude konvekce na rozhraní sníh-vzduch.
Neověřoval jsem, ale zemina bude promrzlá pár cm do hloubky. Podobně bych to předpokládal i u Vás. Na promrznutí do 50cm už jsou potřeba pořádné holomrazy s odpovídající dobou. Leden tak zatím u nás vychází teplotně nadnormální, aktuálně s průměrnou teplotou -0,2°C
Tutugon
Jo mám hlášení, že u nás doma je cca 5-6cm sněhu
Krkonoše bída...přes noc napadly asi 2cm sněhu, celkem je to dost nesouvislé. V lese klidně 20-30cm sněhu, ale pak jsou holá místa jen s těmi dvěma centimetry. Alespoň máme krásně a udělali jsme dneska výlet na Sněžku :-)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.