Prady Tak tak, to je poprašek.. No zkopíroval jsem definici, abychom jsme se nedohadovali...
V meteorologii se rozlišuje souvislá sněhová pokrývka a nesouvislá sněhová pokrývka. Souvislá sněhová pokrývka je taková pokrývka, kdy vrstva sněhu silnější než 0,5 cm pokrývá alespoň 50 % půdy v okolí měřící stanice. Je-li pokryto méně než 50 % půdy v okolí měřící stanice, jedná se o tzv. nesouvislou sněhovou pokrývku.
Kokos342 Jo, teď už vám sněží.. závist, tady .....velké nic...ale klidně vydlabu sníh z mrazáku, kilo ho tam bude...rozházím to po zahradě a nafotím, ať máte radost...
PatrikMO Tak tak, asi takové to "nováčkovské nadšení.. přece jsem měl pravdu, deset vloček spadlo"...tak mu to přejme... Nicméně aktuálně, přijel známej, a hned mi řek že všude v ďolikách a údolích to dost namrzá na silnici (chytil hodiny v zatáčce), čili, všichni dejte bacha, ať si tu můžeme zítra zase psát..
Tady též začalo sněžit, vše na neskutečnou námrazu, díky které se nedá vůbec chodit, mlha jako mlíko, fakt největší mulda z republiky, teplota stále stejně -2, příští týden dokonce ochlazení a zase celodenní mráz, já ten česnek nezasázím
hmm tady budu rad pokud vubec uvidim padat behem vikendu jednu mokrou vlocku nulova izoterma nad nama zrovna 1200m, je to sice o 400m niz nez vecer, ale do pulnoci by to nemelo klesnout pod 700. Nebejt ty ledovky tak ani nevim ze je zima.
SZ půlka Čech ledovka žádná, sníh žádný, spadlo pár kapek (neměřitelné množství) Výhled GFS potvrzuje opět teplo a sucho pod vlivem tlakové výše. Tady za celý leden skončíme asi na 4mm srážek, tak to je fakt moc Počasí si asi řeklo: budu se snažit být co nejsušší.
Jinak sem koukal na Šumavě se drží nulová izoterma až nad 1000m, někde ve výšce cca 1100m, Čechy opět dnes o mnoho teplejší, než východ a Morava.
Čechy teplejší, než východ a Morava dnes odpoledne, zdroj: chmi.cz
Na Táborsku samozřejmě déšť i v 700 m, jak jinak. Nejhorší leden co za svůj život pamatuji, bez jediného zimního projevu. Je to spíš přelom října a listopadu. Už aby tahle agónie skončila a začalo jaro.