1cm ještě tak 14 a trefili to
Diskuse o počasí Sněžení 26.11 a zpočátku 27.11
Porovnejte si předpověď z víkendu a dnešní realitu na jihu - v rámci možností byly předpovědi publikované zde výtečné. Zasažené území bylo nakonec díky vyšším teplotám o něco menší, ale tak to bývá - vliv má každá desetina stupně.
Luční Bouda má nejvíc a to přes 4 metry!!! Tomu se říká kalamita!!! Řešilo už se tady vůbec někdy, proč tam jsou čím dál častěji vykreslovány takové nesmysly??? Mám takový dojem, že náš Český Hydrometeorologický ústav ztrácí kontrolu nad všemi jejich modely, výstrahami a taktéž předpověďmi. Snad tam nezaměstnali Dagmar Honsovou, pak už bych se ničemu nedivil....
Při tom, jaká nízká je nezaměstnanost, půjde těžko špičkový meteorolog pracovat do předpovědního pracoviště v ČHMÚ. Potom výstrahy v ČHMÚ vydávají lidé, kteří často vůbec nemají meteorologické vzdělání (i když to sám ČHMÚ tak rád kritizuje u té Honsové).
Ta vydaná výstraha byla úplně mimo, ale nejhorší je, že i včerejší aktualizace byla úplně mimo. Navíc už všechny modely ukazovaly, že sněžit moc nebude. Ještě bych pochopil výstrahu pro pár okresů s nízkým nebezpečím kvůli tomu, že ten sníh bude mokrý a těžký.
In-počasí
Viděl jsem tu mapku výšky sněhu, ale vůbec k tomu neseděla textová předpověď a ani ta aktualizovaná výstraha, p. Míková se večer při varování před sněhovou kalamitou nemohla vůbec dívat na družici s oblačností, kde bylo jasné, že nic nebude, jen papouškovala textovou verzi ČHMÚ, za mě naprostej amatérismus, kolikrát čekám na aktuální radarové snímky ve 3-4 ráno, abych byl přesný, už tak 20 let.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.