Jesen ocakavam ako nadpriemerne teplu, zatial nic nenasvedcuje k tomu ze by sa malo radikalne ochladit. Rovnako mizivo to vyzera i so zrazkami. September a oktober budu teplotami v rozmedzi 18-25°C v priemere.V poslednej oktobrovej dekade ratam s maximom 20°Cv priemere. November tipujem na 12-18°C s obcasnymi chladnymi vpadmi na 8-10°C.December s minimom snehovych zrazok, o cosi pocetnejsie dazdove a priemer 6-10°C. Januar 5-7°C.
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2018/2019, bude na Vánoce sníh?
Pavelma
rok 2010 byl srážkově velmi povedený, od začátku do konce. Prosinec se sněhem, na začátku dokonce arktické dny v i níže položených místech ale pak přišla před Vánoci obleva, potom se ještě trochu ochladilo, ale leden 2011 už byl teplý. No a v 2018 ? Věřím ve změnu v charakteru počasí, věřím že tryskové proudění přestane zlobit a bude tu zas normální počasí s dostatkem srážek, protože pohled na rezavé fleky v krajině, a vysušenou půdu mě už opravdu vadí. Ale poslední dvacítka v 2018 bude asi ještě na Silvestra, no a v lednu? Budou patnáctky? Nebo arktické dny? Já chci Arktidu!
Na.Guru
Přesně tak, to jsou hodně uhozené průměrné teploty Každopádně už příští týden se pravděpodobně dostaví hodně velká změna v počasí, respektive od víkendu. Ze 30 stupňů to spadne na 10 a na horách nejspíš uvidíme první sníh. Brrr vůbec se na to netěším. Úplně vidím to, že po těch 6 měsících tepla bude půlka republiky nemocná po tomto šoku.
Já si myslím že je ještě hodně brzo na předpovídání , vždyť někdy hlásí třena že za týden napadne 60 mm srážek a pak nakonec spadne jen 5 mm a nebo naopak . Třeba 1 září říkali že už nepříjdou tropy a za deset dní přišli , takže předpověd je tak na 3 dny skoro stoprocentní a na 7 dní a víc je to jen odhad. Může být klidně krutá zima a nebo mírná , uvidíme
Můj tip na zimu:
říjen: Střídání trvalých TV, které budou místy doprovázet inverze a krátkodobých vpádů chladnějšího vzduchu od Z/SZ. Bude nadprůměrné teplo a podprůměrné srážky.
listopad: Intenzivní Z/SZ proudění s přechody hlubokých cyklón, občas přerušováno krátkodobými TV. Teplotně slabý podprůměr, srážkově slabý nadprůměr.
prosinec: Časté inverze, okolo 10.12. přechod TN od jihu, na Moravě hodně nového sněhu. Teplotně průměr, srážkově mírný podprůměr.
leden: Teplé proudění od jihu s inverzemi, okolo 13.1. vpád studeného vzduchu od SV. Ke konci ledna zesilování JZ/Z proudění. Teplotně mírný nadprůměr, srážkově silný podprůměr.
únor: Silné Z proudění a četné vichřice. Ke konci období přibývání inverzí. Teplotně silný nadprůměr, srážkově slabý nadprůměr.
Olga95
Mohla už byste konečně přestat psát ty vaše kecy do každého vlákna? Tohle téma je o budoucí zimě, hlavně o tom, jakou zimu lze očekávat, ne o tom jakou zimu si kdo přeje a už vůbec ne o létě. Doslova spamujete každé vlákno a už je to vážně trapné.
Jinak za mě bude zima spíše nadprůměrná a suší, tak jak jsme si zvykli v posledních letech. Ale věřím, že je přimenším šance na několik výraznějších vpádu chladného vzduchu se sněhem ve všech polohách. Tipuju, že však žádný nevydrží déle jak 10 dnů.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.