U nás bylo mrznoucí mrholení v noci, byla všude tenká krusta, teď začíná pidisněžit, na stromech jinovatka a bezpečný mráz -2, teď jsem vděčnej za chladnější Vysočinu, zatím parádní únor.
Já nevím, ale u nás vůbec už nesněží, a dle radaru ani nemá nic moc zatím přijít, všechno přestoupilo na střední Moravu, a to mělo hlavně sněžit na jihu. No dostala příděl Šumava a jižní Čechy a my tentokrát zatím nic...
Na Pardubicku taky slabe snezi...napadlo do 1cm....to ten aladin me pekne nas...kdyz jsem to videl...jsem se tesil na 10cm aspon. Tak snad jeste v utery neco.
Tady začalo něco před 18hod. trvale drobně sněžit a ještě nepřestalo, je to tady jako na horách, čerstvý SV vítr sfoukávající sníh ze střech, ty 4-5cm napadly, na oknech mám nafoukáno 10cm, na silnicích to musí být síla. Jinak Pavlík Borovičku ještě dnes ráno tvrdil, že v úterý hrozí 10cm, ale večer už vše uvedli na pravou míru a sněžení prý bude minimální.
Tak tohle trochu nechápu. Proč včera Michal Dvořák tvrdil, že se předpověď mění a že bude sněžit všude a vydatněji. Jako už mi to připomíná Honsovou, protože ta zase říká o úterý, přitom vůbec sněžit nemá. http://www.se...amitami-42839
No na severu hold budou holomrazy. U nás za celou zimu nevydržel sníh déle než 48 hodin a to ještě do 2 cm. Sněhově je tato zima zde nejbídnější od roku 2012.
Na severu, jak se cekalo, nespadlo temer nic. Od zacatku unora tu spadlo jen kolem 7-8mm srazek a vypada to, ze v Libereckem kraji bude unor 2018 nejsussim mesicem od unora 2014...