Ale přece nikdo netvrdí že bude zima celý únor, to nikdo z nás neví,už je jasné že přijde změna počasí a to docela razantní, tak si o tom zde povídáme, nic víc, ani miň.... I na tom že věříme a doufáme že napadne aspoň pár cm není také nic špatného, jak bude za týden nevíte ani vy, je to jen spekulace... Možná vydrží zima, možná bude zase nadprůměrně teplo.
Takže klid vždyť o nic nejde,...
Diskuse o počasí Ochlazení od 5.2.2018
Zachar
Utěšovat se tím, že nikdo nic neví, je naprostý nesmysl.Z modelového pohledu na Rusko je jasné, že se tam nic podobného zimě nevyvine a ani nemá smysl v to doufat.Na počasí co bylo dřív, byste už měli konečně zapomenout.Tohle je normální stav, zima je teď anomálie.
Dnes ráno opět slabý mrazík a už se západem slunce začalo opět mrznout, přes den po slunci ani památky a maxima jen kolem +3, žádný extra tepla, týden bude pak hodně podprůměrný,snad tu středu aspoň nějaký ten cm napadne,aby se ale doplňovala voda na Vranovské přehradě,tak by musel napadnout tak metr.
Zajímavý článek vyšel na snow.cz. Tady jde odkaz
http://snow.c...na-i-prekvapi
Jéžiš! Na 4 dny se v ZIMĚ ochladí na nulu, a všichni z toho dělají haló! Ale tak v této zimě, kdy jsou teploty 10°C to i celkem chápu.. Já si myslím, že se na ten únorový průměr ochladí, ale koncem příštího týdne se zase začne pomalu oteplovat na teploty nad nulou, a zima tak nejspíš definitivně skončí..
V lednu bylo nad +8 jenom 2x a ledových dnů bylo v celém okrese Třebíč 8 nebo 9, stejně tak dnů se sněhem, 14dnů jsme se tak potýkali s nějakou sněhovou pokrývkou a ještě teď najdu ve městě pár hromad se sněhem, takže žádný extra teplo, jen tak slabý nadprůměr, aktuálně leží všude poprašek po přeháňce a při 0 se to drží. Na tenhle leden budu vzpomínat docela rád, pač si každý užil své, jak zahrádkáři, tak opalující se běžkaři (jsem obojí).
Tak nakonec žádné ochlazení nepřijde! Meteorologové se pěkně sekli, a i nadále vydrží stejné teploty, a po delší době se ještě začne více oteplovat. Denní teploty budou i ve středních polohách stále nad nulou.
http://www.se...i-42351?amp=1
Yurri
Opravdu bylo v Budějkách tolik ledových dnů? Na tuto "ZIMU" je to celkem dobrý výsledek, i když podle průměru by zde mělo být alespoň takovýchto dnů 30... Ale podle mých záznamů bylo v Budějovicích dvojnásobek dnů se sněhovou pokrývkou, než uvádíte (možná proto, že jsem započítával i sněhové poprašky,(0,2-0,5cm). Nejvyšší sněhovou pokrývku zaznamenal při nedávných přívalech sněhu. To jsem naměřil 15 cm, loňské maximum bylo 12. Takže když to shrnu, v něčem je ta zima silnější, v něčem zas chabější.. Síla=sníh , slabost: teploty..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.