Nasněžit může na horách i 30cm (Krkonoše,Jeseníky,Králický Sněžník) ,Šumava max 10cm, dopoledne tam bude intenzivně pršet. Srážky budou velmi vydatné takřka na celém území. Především S část ČR a Z Čechy + Šumava. Vítr by na horách měl hravě překonávat nárazy 120km/h. Sněžit by z počátku mohlo na Moravě všude , ale později pouze hory.
V průběhu úterý (3. 1.) se vyskytne na severu a severovýchodě našeho území trvalé sněžení, při kterém na horách a v jejich podhůří může napadnout 5-20 cm sněhu, v hřebenových polohách až 35 cm. V průběhu dopoledních a odpoledních hodin bude intenzita sněžení přechodně zesilovat, v krátkém období může napadnout až 5 cm sněhu, zároveň bude docházet ke snížení dohlednosti. Sníh bude mokrý a těžký. V průběhu večera bude od západu sněžení přecházet do sněhových přeháněk.
V úterý (2. 1.) bude na našem území zesilovat vítr na čerstvý jižní až jihozápadní 6 až 11 m/s, který bude zejména v západní polovině Čech a na východě území dosahovat nárazů kolem 20 m/s (až 70 km/h), na horách 25 až 30 m/s (až 110 km/h). V průběhu odpoledne se vítr bude v Čechách měnit na západní a během večera částečně zeslábne.
Kdo tu výstrahu dělal? Oba ty datumy jsou špatně... Správně by mělo být v obou případech středa (3.1.)
aura333 Věřit se tomu rozhodně dá. Výstraha se nevydává jen tak pro nic. V našem okresu v podhůří Orlických hor je také výstraha na sněhovou pokrývku, tak jsem zvědav
U nás samozřejmě nic moc nečekám, tady to bude končit, vše zajímavé se bude dít v Čechách a na SV Moravě, nárazy tady čekám k 80km/h, srážkově budu tady rád za 5mm = o ničem.
Nějaký modely naznačují, že zítra přes Německo se požene vichřice o rychlosti až 150km/h i v nížinách. Hlavně to ukazuje model icon na ventuskách. Co si o tom myslíte?
Já spíš nechápu, proč tu výstrahu na silný vítr pro Čechy takhle ostře ohraničili podle krajů, mohli to rovnou dát pro celý Čechy a nic by tím nezkazili. Takhle to vypadá trochu divně.
Biochemik Ani ne... spíš ten vítr nebude až tak silný... Jinak to vypadá, že hřebeny Krkonoš a Jeseníků budou mít celou dobu pod 0, takže ta obleva a déšť nebude vyloženě všude...
Biochemik To ukazuje Aladin a podle mě má pravdu. Na hřebenech bude určitě pod 0, už jenom díky tomu, že tam bude nonstop sněžit. Ta nulová izoterma není vždy 100%, záleží na okolnostech - srážky, vítr, oblačnost atd.
Hřebeny Krkonoš a Jeseníků budou mít pod 0 celý den díky vydatnému sněžení.
Už asi půl hodiny slušná chumelenice, teplota klesla o jeden stupeň na +0,5,asi 1,5cm mokré srajdy, Ml. Boleslav vzdálená cca 10km mokro beze sněhu, nad. výška zhruba stejná ale mi jsme více na sever, otázka času kdy to přejde do
ICONu to vyslo skvele...mame tu snehovou vanici jako blazen...Verim, ze tu dnes tech 10-15cm napadne...otazka je k cemu to je, kdyz to do 2dni roztaje..ale pocasi logiku nema...