Jak bude na vánoce ? To si povíme až po nich,ale můj typ je jako poslední roky.Trošku sněhu a teploty kolem nuly.Mrazivé počasí jako každou zimu přijde + - v první půlce ledna.Ty se nám žádnej rok nevyhnou.Druhé období mrazů může přijít po 15. únoru.Tak to tu bývá,ale jak bylo si napíšem v březnu Počasí je vrtkává záležitost.
Diskuse o počasí Počasí na Vánoce 2017
Proč už to teď řešit, ještě se to X krát změní, myslím že počítač se sněhem i v nížinách je v posledních letech dost naivní.
Můj tip je sníh pouze na horách, střední polohy bez sněhu teplota do 5 stupňů a nížiny možná k 8-10 stupňům, doufám že se pletu a bude kupa sněhu a mráz ❄
Wetteronline vydal odhad na Vánoce:
http://www.we...2017-12-12-ww
Já si myslím, že letos na štědrý večer bude aspon 2 cm od cca 350 metru. To je můj odhad, dle minulých týdnů. S tím, že bude ojedinele snezit. Teploty kolem 0.
zimník.
Shark26
Ano, na Štědrý den by podle posledního výstupu GFS mělo sněžit při teplotě slabě pod nulou. Šrafovaná oblast je sněžení.
Takže milý zimníku sněžení v posledním výstupu opravdu je. Nechci zde nikoho soudit, ale řeči typu "letos žádná zima nebude" říkat v prosinci nebo tvrdit, že Vánoce budou na blátě, když se to každým výstupem mění (vzpomeňme si na vánoční předpověď před několika lety, jeden den -10°C, druhý den +10°C), tomuto fóru dost škodí.
Ano, takhle nějak podobně by to mohlo být.
zimník.
Pane vecne nespokojeny, oni pisou "melo by byt" a "mohlo by byt"...vsem je jasny, ze se ty modely jeste mnohokrat zmeni, kdyz je to jeste 10-11dni dni... Vsem je to jasny, problem je, ze Vy jste jeste nepochopil co ta slovni spojeni znamenaji a zamerne si je pretvarite na "rozhodne bude", at muzete utocit a oponovat...o tomhle to cely je...
Jinak zpet k tematu, nove GFS modely opravdu ukazuji prechod frontalniho systemu 23.12. coz by byla bomba. Bohuzel vsichni vime, ze je to daleko a bude se to menit vystup od vystupu, takze se muzem jen modlit...
GFS už 3. nebo 4. výstupem kreslí na Štědrý den teploty na nule a sněžení, to by byla paráda!
Ale samozřejmě bude se to měnit, ale já doufám, že tentokrát na bílé Vánoce bude velká pravděpodobnost
Ale jediný nečekaný pohyb TV od JZ před Vánoci může vše změnit a překopat
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.