U nás zatím min. -3st. s ledem na sudech s vodou 1cm, sníh zatím jen neviditelný poprašek-tady jsme na tom snad nejhůře ze středních poloh z celé republiky.
Podívejte se na ventusky na nulovou izotermu od neděle je i přes den do 400m.n.m kromně jednoho dne pořád kolem 200-400m.n.m v noci 0 m.n.m. tohle už vypadá velice dobře i simulace sněhový pokrývky je moc pěkná. Vypadá to nadějně snad se to neotočí. http://www.ve...t=20171129/06
My na návrat chladnějšího počasí čekat nemusíme! Aktuálně brutální mlha a pomalu tající jinovatka. Včera velké rozdíly v maximech, na náměstí +10, v uzavřeném dvoře u rybníka +6,5.
schindl01 Všiml jsem si že je až 13 stupňů. To ale není důvod k tomu, abych bral ochlazení na průměrné hodnoty pro tohle období jako příliv studeného vzduchu a jásal Příliv studeného vzduchu na začátku prosince vypadá trošku jinak než +4 přes den. V podstatě jsme až doposud tuhle zimu v nadprůměrných hodnotách s občasným průměrem. Zatím se vůbec nic co by se mohlo nazvat přílivem studeného vzduchu neodehrálo. Dívejte se na to trošku reálnýma očima.
Tak ČHMÚ přepovídá od pondělí na den 0 až 5°C a na noc pod nulou to už se jako studený vzduch brát dá Vyhlídka počasí od středy do pátku: Zataženo až oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Od středních poloh srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +5 °C.
Čeká nás od příštího úterý chladnější vzduch s dešťovými přeháňkami. Od středních poloh sněhovými a teplotami kolem +5 přes den a v noci kolem nuly. Je to ještě za týden, takže jde to brát pouze jen jako odhad modelů.
Tomamir tohle bych nechtěl ani já.-50. stačí kolem -3 přes den, kolem 15 cm sněhu a občasné sněžení. No myslím že aji s tímhle skromným přání si mě užijete. Možná komplet celou zimu :-))
zimník. Uvidime co ten pristi tyden...nevypada to tam zatim vubec spatne, ikdyz teda nevim jak u vas (nemate v zahlavi odkud jste). Jsem zvedavej na vikendovy vystupy...ty nam hodne napovi jak ten pristi tyden...