Brňaček: Ve které části Brna bydlíte že u vás sněžilo extrémně silně a napadlo 1,5 cm sněhu? Já bydlím v Bohunicích a jak jsem psal byla zde jen mírná sněhová přeháňka. Teď jsem se vrátil z Kohoutovic které leží cca kolem 380 m.n.m,nejvýš položené sídliště v Brně a tam bylo po hodně silné sněhové přeháňce jen asi milimetr na sklech auta mokrý sračky. Nezpochybňuji vaše tvrzení, ale zajímalo by mě kde to napadlo :-)
My jsme nad 351 ,m.n.m. a nenapadlo nic, protože sotva byly srážky, jako vždy se to před námi rozpadlo, a na severu Vysočiny mají aspoň poprašek, ach jo
Tak čhmú počítá na většině území sněhové přeháňky,tudiž možná i tu vločku zítra uvidím
Slibně to s prvním sněhem vypadá v úterý. Tedy aspoň pro Moravu. Pokud ty teploty budou kolem 0 a bude docela sypat, tak by dokonce mohlo něco málo napadnout. Ale pak to vypadá, že máme útrum aspoň na 14 dní.
ota Proč na 14 dní? Třeba ČHMÚ ukazuje sníh příští neděli.
Aktuálně u nás 0,5-1 stupeň (u zemi možná 0)a klesá to Takže v noci jestli přijdou přeháňky, tak budou sněhové a možná se to bude trošku držet. V noci píše Čhmú pro můj pardubický kraj 0-3 stupně, u nás ale už teď necelý 1 stupeň. Bude to asi tím, že jsem v podhůří Orl. hor.