Překvapení se konalo. Včera při teplotě 3°C padaly krupky a poté déšť se sněhem a ke konci mokrý sníh. Ale nevydržel ráno jsem se Koukl na radar a blížili se 2 delší a silnější přeháňky. Když přišla ta první k mému přkevapení že začátku padal déšť se sněhem, ale během chvíle čistý sníh. Taky nevydržel a teplota klesala. Asi za 10 minut přišla druhá vydatnější a teplota byla na 1,2 a klesala. A pak to začalo nejdříve na autech pak na střechách a poté i na trávě napadl poprašek prvního letošního sněhu. Ale už to roztálo.
Dnes po půlnoci v přeháňce nám to přešlo do smíšených a sněhových srážek, na rámu okna byla břečka, aktuálně je kousek výše na Jihlavsku na silnici ledovka, silničáři to prosolují, na autech byla ráno tenká krusta z té kaše po nočních smíšených přeháňkách.
Ne ne, nemáme nic ... ani sníh ba už ani přeháňky. Pokud nějaký poprašek napadne tak to stejně odpoledne roztaje. Už se má zase začít pomalu oteplovat. Naopak je modrá obloha a vidím svítit měsíček.
Shark: Jsem přesně o +100m výše, a není tu větší zima ... Spíš naopak mírně tepleji.
Biochemik Nechci tě zklamat ale jih je jedinný kde bude v neděli a možná i v pondělí nulová izoterma kolem 1000m.n.m jinde 400-500m.n.m. takže v krkonších budou zásypy pěkný a Šumava jen od poloh 1000m.
Podle me na Jihu nebude nic ani vlocka sněžit bude maximálně na vrcholcích Šumavy jak víkend tak příští týden a mrznout nebude na Jihu myslím že na jihu muže vystupovat i víc nad 10 stupňů Celsia
Brňaček Tak to jsem teda zvědavej podle posledního výstupu aladina u vás čistej déšť, ono taky při 5°C se ani nic jinýho nedá čekat, to sněžení okolo 400 m. n. m. se budu konat pouze čistě na SZ. Nechápu co furt čekáte