Diskuse o počasí Sněžení 11.1. až 16.1.2017
u nás už se oteplilo z -6,5 na -7,7........
No u nás začalo v 16:30 sněžit, kolem 17h vydatně a už spadly 4 cm. Nyní asi přestane, také nevím, kde jsou ty noční srážky. Aladin taky nyní nic a hlavní pásmo srážek až pozdě večer. Ale otepluje se ve vyšších polohách, půjde to podle mě trošku s fénem. Ostrava taky dnes měla proti předchozím dnům mnohem tepleji a otepluje se od jihozápadu. Pěkně je to vidět na teplotním modelu. ten vítr to pak skokově zvýší. Pamatuji loňský extrém, kdy myslím 23.1. bylo ve 20:00 -5°C a za 20 minut +2°C. Takže možné je všechno.
Ale ani Aladin tolik neukazuje nad nulou. Bude to pozvolnější. A v 850 hPa je pořád -3 °C pro zítra, takže to bude ve formě spíš sněhu.
Jeremicz
to se žene ten předpovídaný déšť Při 7,3 stupních pod nulou bude nádherné zmoknout......
Mezi Podřipskem a Kladenskem je velká teplotní bariéra. O to razantnější pak bude to oteplení. Tato bariéra je poměrně častá, jak jsem psal výše, vloni k ní také došlo. Můžete si všimnout, že tam, kde je tepleji, tak fouká velký vítr. Kladno je výše o 200 m, takže tam je to oteplení patrnější. Např. Řevničov a sousední Zichovec má 6 °C rozdíl, ale postupně to přijde i sem.
Nic už tak intenzivního neprijde. Ted budou akorát chodit četné přeháňky. . A podle mě tady u nás spíše vše spadne ve formě sněhu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.