No, trochu mě přijde úsměvné jak jsou někteří hotoví s tím jak toto ochlazení dopadne a co bude potom. Chápu, že pro ty z vás, co bydlí v nižších polohách se bude spíše jednat o kratší návštěvu paní zimy, ovšem zde na vysočině by to mohlo znamenat nástup zimy pořádné se sněhem i mrazy.
Především ten sníh bych chtěl zdůraznit. Toho byl nejen zde v prosinci nedostatek, byť teploty byly po většinu měsíce pod nulou,většinou zde ležel poprašek nebo slabá nesouvislá vrstva, takže aspoň ten zimní dojem to vytvořilo. Od čtvrtka by se tu už mohla pořádně rozjet lyžařská sezona. Běžky už se třesou :-)
Podle GFS má přes víkend přejít slabší fronta, pak chvíli pod nulou, pak na cca den až dva oteplení v pátek a pak zase ochlazení... Čert ví jak bude, každopádně já jsem se podíval na rampouch, kterým se stalo auto, řekl, že tohle rozmrazovat nebudu, a táhnu tašky pěšky...
Martin Nebola Je to tak...zimni pocasi bude pokracovat...otepleni v NE/PO se rusi...nejake otepleni se tam rysuje na pristi CT/PA, ale to je tyden a modely se jeste zmeni...uzivejte zimy... My tu tolik snehu nemeli od roku 2012, takze konecne zima, jak ma byt... Pridavam fotku, jak to u nas vypadalo vcera a dnes je to stejny, jen min snezi...
Tady zatím "jen" -10,5°C :-) ..každopádně jsem zvědavý na zítřek. Všechny modely nám dávají 3-5mm srážek což by mohlo při těhle mrazech dát 5-8cm nového.
U nás teplota nadale klesa. Aktuálně tady máme -14,3C. Uvidime kam to do rána spadne bohužel se sněhem je to horší,máme tady zhruba 5cm sněhu. Doufám, že jeste něco připadne
Uz slabe snezi...melo to hodinu spozdeni...koukal jsem ja Polskej radar a nejvetsi odrazy jdou spisndo vychodnich cech nez na zapad a prave na zapade ma spadnout nejvic ne? Na to..ze je nad nami "fialova" tak pada docela dost..buh vi, jak to ve skutecnosti je.
Praha Zličín zatím mírné sněžení...nový sníh necelý 1cm, spíš možná 0,5cm Uvidíme kolik toho bude do rána. Každopádně sněžení při teplotě -9°C, to už tu nebylo hezkých pár let. Většinou je to max. -5°C...naposledy odhaduju 2010.