No jak jsem psal, u nás je rybník zamrzlý už od počátku ledna, ale bohužel s tím na led sněžilo a ten ještě nebyl úplně zamrzlý. Takže je znehodnocený. Sníh také není kromě poprašku na pár místech. Včera ho bylo dost, ale roztál. A žádný už není v dohledu pro zdejší oblast.
A celkově sněhu je letos velmi málo, jiné běžné roky ho bylo na horách i v podhůří desítky cm. A letos nebýt Šumavy, tak je to opravdu málo. A ani na nejbližší dny cca týden žádné extra srážky v dohlednu. A to může mít pak důsledky na jaře a v létě.
17.1.: Plechý 109cm, Poledník 106cm (ze 14.1.), Velký Javor 100cm, Bučina 99cm, Churáňov 53cm. Dlouho nepamatuji, aby Šumava vedla ve výšce sněhové pokrývky.
Tak u nás jako tradičně totální propadák,to co zde napadlo se neda považovat ani za poprašek. Já už nemám slov. Takže teď hurá na holomrazy. To ať raději žádné zimy nejsou,než tohle. Snad alespoň vymrznou nějací škůdci,když už nic jineho
Bohužel, co se Brna týče, tak nenapadlo vůbec nic. Není tu ani poprašek, tak snad napadne něco v příštím týdnu, ale moc to nevypadá. Mrazy by měly vydržet do příštího víkendu a pak se uvidí. Modely se na tom stále neshodují.
Ptakopysku to si děláš legraci že nemáš v zimě co dělat, já nestíhám na zahradě ani teď. No možná bydlíš v paneláku, ale to se zase můžeš věnovat sportu, barům apod.,jinak okolí Telče 10cm a víc, Jihlava tak 3-4cm a u nás na Třebíčsku poprašek,takže na běžky to zase nebude.