No srážky teda GFS opravdu razantně zredukoval spíš je prostě dal všechny pryč, hlavně tedy ty z neděle, kde sem si říkal že by mohlo už při i chladnějším proudění něco napadnout a ono asi nakonec nic. Hodl když už se nám ochladí na sněžení tak je to zase ale beze srážek, no zákon schválnosti co víc dodat. Je mi z toho špatně. Jinak aktuální výška hranice sněžení je nějakých 850 m.n.m a dále se snižuje.
Zajímavé je, že odrazy radaru vypadají, jako když jsou sněhové srážky. Je to asi tím, že z mraku už vypadává sněžení a to se cestou dolů mění na kapky. Proto je déšť méně intenzivní a i na odrazech je to vidět. Ochlazení je už před námi, ale jak jsem výše už psal, GFS podhodnocuje často teploty a nadhodnocuje srážky. Už nyní je jasné, že mrznout přes den nebude a nakonec se teploty pouze dostanou do průměru. Je teprve listopad. I tak proti minulým teplým dnům je to ochlazení výrazné.
Prady No jo abys mě neutřel co? Včera kolem 21 hod u nás padal sníh s deštěm. Nahoře nad 650 m určitě sněžilo, ale neudrželo se to, a srážky rychle ustaly. Jinak ano, ta předpověď nevyšla, protože mělo začít sněžit mnohem dříve viz. Šumava.
Podle webkamer ČHMÚ leží sníh v Čechách v nadmořské výšce přibližně 600 m.n.m. a výše, na Moravě a ve Slezsku tak od 900 m.n.m. Dnes v noci se evidentně ochladí pod nulu, takže pokud budeme mít štěstí na nějaké přeháňky, můžeme zítra ráno spatřit alespoň poprašek i v nížinách.
ČHMÚ se pohrává myšlenkou,že bude hrozit mrznoucí déšt od čtvrtka.Ve výšce bude teplota kolem -4 a dole až +6 přes den obzvlášt. Řek bych,že bude sněžit a přes den pršet.
U nás se nějak zatím přeháňky nekonají ... jde tu kolem jeden minimrak ovšem ten se rozpadá a nic z něho nepadá nebo téměř neviditelné skupenství. Uvidíme co přileze z Německa.