Podle modelu Aladin by mělo začít dnes v noci sněžit při teplotách kolem nuly. Zítra přes den by mělo sněžit až tak od 600 m.n.m. a teplotou kolem 5 °C. Ale v sobotu večer by mělo začít sněžit trvaleji na většině území při teplotě kolem nuly a mohly by napadnout i kolem 5 cm sněhu i v nížinách. Co si o tom myslíte ? http://www.ch...html#T2m,prec?
Diskuse o počasí Sněžení 14.3. a 15.3.2015
kuba
Aladin je teď dost mimo, hlavně tu noc ze soboty na neděli - ostatní modely s tolika srážkami rozhodně nepočítají.
Viděl bych to takto: v sobotu během dne může místy sněžit / pršet, ale držet se to bude tak od 600 m, kde napadne nejvýše pár centimetrů.
Čekat v nížinách 5 cm je podle mě zcela přehnané.
Petr12
http://www.we...e/wetterradar Tak se koukni kolik se sem žene srážek od východu.
No my jsme pouze 250m.n.m. a padali odpoledne krupky v prehance...takze v noci ani prset nebude a prekvapila me dnes teplota...vetsinou byva ta vyssi hodnota a dnes byla spise ta nizsi. ted akt.presne 3.st
Tak jestli jsou niziny do 400m...tak v 399m to neni zas tak nemozne.
Já bych byl raději kdyby žádný sníh už nepadal, ale konec zimy bývá ještě překvapením a to březen umí ještě lecos ukázat.
Možná někde něco napadne, možná se to někde předvede i v nížinách. A možná že u nás nenapadne vůbec nic a to budu rád. A nebo tu zapadáme a nic nenadělám. Však ono v pondělí příjde pěkné teplo a už si budeme užívat jaro jak se má
Evolve
To už je mi fuk , ale pokud něco spadne tak to roztaje a to pěkně vysuší a nebudeme už muset nosit gumáky
No hmm od středy to opět vypadá na další ochlazení teploty kolem 5st. a na příští víkend opět kolem nuly hlavně východ. zdroj: GFS http://www.we...sgfsmeur.html
No něco se tam ukazuje, a to dokonce, že by pak tu další sobotu mohlo opět sněžit.
Ale to je tak daleko, že tomu já už nevěřím.
Já už tam mám naplánované přijatelnější počasí, aspoň tady na jihu
logitech
Tak si tam udělejte záchytnou stanici mraků
No tady je zatím vody habaděj, ješte to po loňském mokru nevyschlo a od léta je tu vše hodně podmáčené a je mokro i tam kde nikdy nebývalo. Jsme republička maličká a všude je jinak. Tady bych uvítal dlouhodobější sucho s občasným deštíkem
No tak včera a dnes se u nás aladin pěkně předvedl. To co ukazoval, tak jsme tady zapadaný, neboť jak včera tak hlavně dnes mělo podle aladina sněžit hodně a to po celý den. No a jestli za celý den, spadlo dvacet vloček na metr čtvereční tak to se aladin hodně sekl. Včera ani dnes žádné srážky nebyli a ani teď nejsou.
To rakušáci nám ukazovali asi nejpřesnější počasí.
Je sice pravda že pohled na mraky byl že by sněžit mohlo, no a to aladin jak tak koukám nedokáže vůbec zhodnotit.
Tentokrát aladin opravdu zklamal a to absolutně
Ale já jsem velice rád, protože až se oteplí tak se aspoň nebudeme tolik brodit v blátě, neboť tu máme od loňského léta stále hodně mokro....
Tak tady u nás se nakonac žádné sněhové ani dešťové srážky nekonali tak jak Aladin strašil. A to se i už během noci projasňovalo a teď svítí sluníčko...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.