V úterý ráno by mělo začít sněžit v západních Čechách i v nižších polohách a mělo by sněžit docela trvale celý den při teplotě kolem 0 stupnů. Mohlo by napadnout i okolo 10 cm sněhu. Co si o tom myslíte ?http://pr-asv...latest&all=on
Moderátor: Zkrácen název tématu, tom-791
Diskuse o počasí Sněžení 21.1.2014
Těch srážek bude poměrně hodně, na JZ/Z Čech určitě něco stačí napadnout, ale moc toho zřejmě nebude. I ve střední části Čech bude poprášeno, nicméně musíme počítat s tím, že se jedná prakticky jakoby o první sníh, protože zemský povrch není promrzlý, pod povrchem je teplo. Sněžení a lehké mrazy v nížinách z období první dekády prosince jakoby nebyly. Bude to tedy těžký začátek.
model GFS dáva od víkendu docela silné mrazy.
http://meteom...ale-de-1.html
Žádné intenzywne opady sniegu očekávat nemůžeme.Budeme v dalších dnech vděční za poprašek. V soušasné době je kousek za hranicemi v Polsku temperatura max. do +2°C,tam se bude nadále ochlazovat a mohl by se nám ten chladný vzduch rychleji na Ostravsko vylít, tady nejsou od SV žádné překážky:-)
Moderátor: Nechcete psát jen česky? tom-791
Proč se pořád sněžení tvoří v pásu táhnoucího se od Liberecka přes Prahu až k Českým Budějovicím? V noci stejné místo, dopoledne to ustalo a teď znova stejné místo. Na západě ani východě žádné srážky nejsou.
u nas v Pce kraji na radaru nic neni a snezi uz 10hodin, slabe, radar proste neukazuje
Já sleduji, že třeba ve východních Čechách ve městech není žádný sníh, v Karlovarském kraji taky nikoliv. Teplota je tam -1 °C a sníh není žádný. Proto jsem se ptal.
Například: Sokolov, -0,5 °C a po sněhu ani památky. Podobně jsou na tom další města KV kraje, viz třeba Cheb, nebo Karlovy Vary. Z toho usuzuji, že tam doopravdy nesněží.
Alejandro.Marquéz
kuba
Slabší sněžení zasáhlo v KV kraji spíše jeho východní část a něco také v okolí Klínovce.Zde také leží slabší poprašek.Jelikož jdou srážky spíše od severu a jsou velice slabé,Stín Krušných hor si snima velice dobře poradí.Přeci je vidět na radaru kde bylo a je sněžení nejsilnější ,proto otázky tipu proč nesněží tam a tam mělo jsou nelogické
Ja jsem ted Usti nad Orlici a od rana nepretrzite snezi,ale jekikoz bylo nad 0,tak nic se nedrzelo až ted vecer, kdy lezi na trave cca. 1cm :-) (370m.n.m.)
radar.eu funguje normalne a nebo polskej radar taky se da na nej koukat, ceskej nejde, tak mi netvrdte, ze srazky nezachyti apod. :-)
logitech2300
Ano, zmiňované radary to zobrazují, protože mají nižší rozlišení. Takže oni tam pak srážky zobrazují i když zase naopak v místě neprší. České radary už jsou zastaralé, ale na zmíněných stránkách to lepší není.
Praha se dnes dočkala jako jedna z mála sněhové pokrývky. Večer hlásila až 3 cm sněhu. Napadlo zde více než na mnohých horách.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.