Podle modelu Gfs by od pondělí měly být celodení mrazy a ve středu by měla přít tlaková níže od jihu a měla by přinést vydatné sněžení. Co si o tom myslíte ?http://meteom...le-de-23.html
Diskuse o počasí Vydatné sněžení 15.1.2014?
Už jsem xkrát napsal, že více jak 72 hodin dopředu zakládat takovéto téma je úplná blbost, protože tyto předpovědi jsou nejnáchylnější na změnu, která určitě bude. To jste se vloni nepoučili, když těch front bylo tolik a těsně před tím se předpověď změnila a všichni byli zklamaní, že je to jinak. No a pokud by to nastalo, tak mi to opravdu připomíná zimu 2006/2007 s tím lednovým ochlazením v poslední dekádě a tehdy jen na 5 dní s hodně sněhem (ochromeno i pražské letiště).
Ano, podle pocasi.idnes.cz by se to mělo změnit v úterý 14.1.2014 a mělo by začít sněžit.Dny 15.1, 16.1 a další dny, by se mělo ještě ochladit.
Příští týden ve čtvrtek 16.1.2014 by teploty mohly být pod nulou.
zdroj: ČHMÚ
Je tu náznak něčeho ,co muže a nemusí vyjít ,o tom je přeci diskuse.Téma je proto na místě a diskutovat o něm můžeme dokud nebude jistý zánik této situace na kterou se mnoho lidí zde určitě těší.Jestli že je šance , může se zde diskutovat třeba o dění v budoucích výpočtech modelů.
ota
Ano GFS hodně ubral na srážkách a trochu přidal na teplotách. Ale strašně se to teď mění a já jsem přesvědčen že výstup z 06 UTC bude zase o dost jiný. Včera večer (výstup z 18 UTC) tam GFS naznačoval teploty v závěru příštího týdne až kolem - 20 °C! A dnes je tam asi jenom - 9°C. A to je velmi značný rozdíl. Já osobně si myslím že nás čeká zimní dekáda při které bychom se mohli dočkat sněhu a mrazu, protože modely to již dlouhodobě naznačují a žádnou výraznou změnu kromě slabého krátkodobého oteplení, které tam taky není v každém výstupu, nenaznačují. Také usuzuji z toho, že příroda si nějak musí poradit s tím co se tady teď děje, protože aby kvetla sakura, na trávě bylo plno sedmikrásek, to prostě v lednu není možné. Zima tedy snad začne a vše se vrátí do normálu.
Rýsuje se, že nakonec nastane teplá varianta vývoje. http://www.me.../weather-brno
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.