Ochladenie bude. Ale žiaľ, bude len prechodné, pretože sa naplnil ten scenár, kde som hovoril o frontálnych systémoch. Celý týždeň bude v znamení SZ-prúdenia, ktoré prinesie striedavo teplý a studený vzduch (frontálne systémy). Bude sa to často striedať, cca raz za 2 dni: utorok – prechod studeného frontu v sprievode vetra a prehánok, postupne snehových (možno aj búrky, ale nechcem to zatiaľ nijak potvrdzovať, je to len veľmi malá šanca); streda – typické počasie za studeným frontom so snehovými prehánkami (okrem západu SR), štvrtok – teplý front, slabé zrážky postupne dažďové a v piatok zase studený, môže podstatnejšie snežiť, ale to bude závisieť ešte od mnohých vecí, takže zatiaľ to berte tak, ako s tými búrkami.
Dátum 31.1. je ešte ďaleko a na základe GFS sa na takú dobu nedá nič predpokladať. Na druhej strane, nič sa nedá vylúčiť.
Matej Milko, MeteoInfo.sk
NIc v zlom ludia, viem ze nepozerate niektory GFS a taktiez neviem, ci to uz viete, ale od 31.1. nastane silny, naozaj silny vpad arktickeho vzduchu, ktory 3. februara pritlaci teploty v CR az k -11°C pocas dna, a v SR na -9°C. .a stale dufam.
S pozdravom OLiwer....viem, moze sa to zmenit, ale zapamätajte si to, zima pride a sneh v nizinach napadne! -neprehovorite ma a viem co hovorim.
Diskuse o počasí Zima neodklada svoje zezlo!
Oliver,sice nevím kde tu jistotu bereš ale věřím že máš pravdu
Dekuji....ja nevim, kde berem tolik energie, ale zrejme od Petra Jurcovice....
Mozem si jeho fotku, nebo jeho webovu stranku pozriet na www.meteoservis.sk alebo jeho vzdy aktualni informace o pocasi na www.cestovatel.eu/predpoved
Jeste jednou diiikkiiiii
Podla mňa berie on alebo Oliver toľko energie tiež od Petra Jurčoviča ale aj na wetterzentrale.de a možno aj odo mňa ale ja som trochu skeptickejší ale minulý rok pozrite si archív počasia na markíze minulý rok http://archiv.markiza.sk/?31337d=22.01.2007&31... a tam bola aj tá mínus osmenástka ale aj ja pevne dúfam že aj tento rok nám to niako víde a že nás babka perinbabka poťeší ako minulí rok ked nasypalo 40 cm a bolo aj chladno počas dňa sa ochladilo na -4st. Ak tu máme nádej tak ani tá -11C neni nereálna tak prajem vám dobrú nocku a Oliver môžeš sa my aj ozvať a nie tlmočiť my vôlu na e-počasí tak čauko tvôj kamoš z DK !
Cako Juri...uz sme o sebe dost dlho nepoculi....
Model GFS ukazuje uz niekolko dni ochladenie po 31. januari...
Sanca tu je a nikto ma neprehovorii.....LEBO NIEKTORI LUDIA NA TEJTO DISKUSII AM PREHOVARALI, AVSAK TERA ZSA MUSIA SAMI PREHOVARAT.
Presne tak, šanca tu je. Ale podotýkam, že je to len šanca. Kým bude 31.1., veľa sa toho zmení, ešte nie je definitávne uzavretý vávoj v budúcom týždni. Najprv sa malo za studeným frontom ochladič na dlhšiu dobu, teraz to však vyzerá, že po utorku prejdú ešte 2-3 systémy a potom sa rozhodne.
A ešte ku GFS: poznám tento model trošku dlhšie a mám s ním viac skúseností. I ja, keď som videl, že o 2 týždne tam dáva neajký vpád, som sa tomu tešil, ale prešlo zopár rokov a viem, čo mám vnímať ako istú vec a čo ako možné.
Ano......mozno mate pravdu........ale svoje dufanie beriem od Vas a od Petra Jurcovica..
Dakujemm
Mistr pohádka Peter Jucovic , už mnohokrát předpovídal ochlazení a pořád nic. Ono je pravda, že ochladit se někdy musí, ale podle Jurcovica a jeho slovenských kolegů (puma979, hunjintao), už tady dávno měla být zima a ono pořád nic.
Prava ziam este len pride.....pride najväcsia zima tohtorocnej zimy....
ved uvidime...
Ja som akurat siel domov a ked som o 14.00 odchadzal bolo 10 stupnov a zrazu zacalo silno prsat a fukat vietor a teraz som pozeral na teplomer a su 2 stupne a pada sneh z dazdom.
V Bratislave to prišlo o 14:52 hod., ale silné zrážky trvali asi len 3 minúty. Teraz je ešte slabo prší.
No tu uz je 0 stupnov a husto snezi.
V Kosiciach snezi a vietor do 80´km/h
Tu uz dosnezilo ale stale fuka pomerne silny vietor.
Ale ked sa tu tak silno schladilo tak prisla burka bolo asi 5 bleskov.
tu v dca je po hustom snezeni ale zem neni zanrznuta takze sa to este nedrzi
Ano...musim povedat ez v KOsiciach bola burka s lejakom..slbsi charakter burky...najmä hrmelo a teraz pozeram a snezi!!!!!!!!
Aj tu to tak postupne slo.
Tu už nesneží a búrka tu nebola je tu okolo 1 stupňa ale som zvedaví či sa zopakuje situácia s konca Januára minulého roku ked tu týždeň po orkáne Kyrill sa ochladilo až na -4st. cez deň a nasnežilo tu za takmer pol dňa až 40 cm snehu najväčší mráz bol -10.5 a som zvedaví či pokoríme tú magickú hranicu -20C fakt bol by som rád a chcel by som ešte vidieť túto zimu a Dolný Kubín pod poriadnou pokrývkou snehu aj s mrazmy aspoň do -15 stupňou to by bolo super a podľa Jána Petreka má ešte tento týždeň prísť a byť poriadna snehová metelica asi ako 26. až 27.1.2008 pošlem vám jeho predpoved zatial dosneženia!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.