Diskuse o počasí Vydatné sněžení na V a SV ČR 31.3.2013
Tady jsem našel nějaky video ze včerejška z Frýdku-Místku.Byl to mazec na cestách.
Zdroj:youtube
http://www.yo...v=mWQ_9phABOo
Ještě se zeptám tady
Mám prosím 2 otázky:
1) Je také nějaké místo v Čechách, ne na Moravě z těch, kterém se sněžení vyhnulo, kde v historii napadlo na jaře také velké množství sněhu (i za více dní)? Myslím tím třeba střední nebo severní Čechy, ale ne hory (do 500 m.n.m.), protože např. Ostravsko také není vysoko.
2) A ještě zrovna v té Ostravě jak zmiňujete napadlo 42 cm v na konci 2005, tak je také v Čechách místo, kde v zimě tolik sněhu spadlo ve stejné nad. výšce za jeden den? Děkuji předem za odpovědi na otázky
Já jsem byl v Holešově ve Zlínském kraji, kde napadlo asi 20 cm sněhu a foukal čerstvý vítr asi 40km/h. V nárazech i víc. Byl to docela mazec a nebylo vidět ani na krok. V podstatě podobná situace, jak je na tom videu při průjezdu Frýdkem Místkem, ale o trošku mírnější. Myslím, že tyto extrémy budeme zažívat čím dál tím častěji, protože toto je způsobené globálním oteplováním a hlavně úbytkem ledu v Arktidě. Pro milovníky zimy je to dobrá zpráva, protože dle mě takových nadílek bude přibývat...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.