Jak koukám tak se v Čechách má objevit sněžení i ve středu.
Tlaková níže bude mít svůj střed nad Středomořím, postupně nad Itálií.
Edit, Moderátor Petr12: První vlna sněžení má přijít zítra.
Další a zřejmě výraznější přijde ve středu večer od jihu a sněžení potom setrvá i v dalších dnech. Dle některých modelů má napadnout od středy do soboty až 30 cm sněhu. Zde o ní můžete diskutovat (o předpovědi).
EDIT: Zkrácen název tématu, zbytek zakomponován do úvodního příspěvku, tom-791
Diskuse o počasí Sněžení od 16.1.2013
Honder
Kdybych neznal model Snow-forecast, uvěřil bych. Kouká se na to ale pěkně. Každopádně to nevypadá podle současných jiných výstupů modelů také špatně, srážek by mělo být hodně díky tomu, že se níži nebude ze střední Evropy chtít, změna až na přelomu týdnů, tj. v neděli a to je samozřejmě daleko. Dle současné sumarizace nepřijdou zkrátka ani Čechy.
Tak až 25 cm ale tak kolem čtvrtka by mohlo napadnout haha třeba mě překvapí
Vy jste se zbláznili? 30cm za 2 dny?? Po dnešním fiasku?? Tak kolem 5cm napadne - a to jen někde
Uvádí se ve středu 13 cm a ve čtvrtek až 25 cm. Myslím, že se to ještě sníží, ale vzhledem k tomu, že na JV a V Moravy má ve středu být kolem nuly (podle mě spíše lehce nad nulou), tak na tom asi budou lépe Čechy, kde nebudou smíšené srážky ani nebude tát sníh To, co dnes napadne navíc na Moravě oproti Čechám, tak to potaje ve středu. Můj názor.
arnold
Protože CHMU dělá předpověď na základě GFS z dnešní půlnoci a tam jsou srážky velmi vydatné!! Výstup z 06h již srážky skoro zrušil.
http://www.sa....aspx?type=1#
Nebo tenhle model ukazuje jen srážky do JZ Čech na čtvrtek. Ovšem podle CHMU má intezivně sněžit úplně všude když se podívate na jednotlivé předpovědi pro kraje. Tak tady vidíte, jak se všechny předpovědi a modely liší jeden od druhého.
Lesíček
Přesně. Ta tlaková níže nás má údajně ovlivňovat ve středu navečer, což je asi za 50 hodin. Za tu dobu bude ještě několik výstupů modelů a je vám doufám jasné, že co se do množství srážek týče, budou modeli jak pominutý vše měnit, přidávat a ubírat. Může z té níže být kalamita jako prase pocelé čr, nebo taky nic.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.