Mark Záleží jaká bude teplota. Na zítřek pro SV hlásí teploty od 0 do +4 °C. Pokud napadne, tak mokrý. Dále srážky mají dle předpovědi ubývat a slábnout. Navíc ve středu se mírně oteplí i na SV. Koneckonců změna příjde už ve středu večer, na noc na čtvrtek. Sněžit má do soboty, zpočátku ve čtvrtek pod 500 m deštové. (dle ČHMÚ)
Tak opravdu na zítřek to pro SV vypadá příznivě dle GFS by melo být v 850 hpa okolo -10 stupnu takze by srážky měli být většinou sněhové nejtepleji bude na JZ a Z až okolo 0 ale i tam jsou nejake sance ale od vyšší nadmořské výšky cca od 500-600 m
Jsem zvědav, kolik toho napadne,pokud ten sníh bude vůbec držet na zemi. Dnes bylo přes den teplo +6°C, jsem zvědav na zítřek. Že by snad byla v zimě 2012/2013 vydána výstraha ČHMU na něco jiného než ledovku, vítr a zmrazky?
Tak tady už drobné sněžení,přešlo ve velké vločky To jsou zase rozdíly:v Čechách se Tři Králové brodí přes rozvodněné potoky a řeky,na Moravě v podhůří se zase budou prodírat sněhem.. Aktuální teplota v nížině 0,2°C Přerov,u mě 0,6°C,na zemi už se to ale začíná bělat.
Během 1. poloviny noci budou srážky na severovýchodě postupně slábnout a následně i ustávat. Takže jak v Ostravě bude aspon těch 5 cm sněhu tak budu hodně rád. Ale moc tomu nevěřím.