u nás se mrznoucí déšt měnil ve sněžení kolem pul 5 a pak to začlo tedka leži okol 5 cm sněhu a zachvíli by měly dorazit další srážky teplota se pohybuje okolo 0
Krušnohorský meteorolog Rudolf Kovařík nepamatuje, aby za uplynulých třicet let vznikaly koncem října na silnicích sněhové jazyky. A to už od nadmořské výšky kolem 600 metrů.
No my jsme kolem 260 m.n.m a jazyky jsou tu taky. Kdyby to ráno neodtávalo a spadlo to v zimě, tak tipuji mezi 15 - 20 cm. Ale teď je 10 cm.
Borkovice sněžení slabé trvalé, v 19 hodin leželo na posekaném trávníku 7 cm sněhu teď už to bude asi ještě víc, sníh se na cestách drží jen místy a to při teplotě -1,2 °C,
U nás na střední Moravě začalo sněžit až kolem 20 hodiny a to už poměrně slabě, takže sníh ani nedrží, ale zdá se, že my tady na východě si to poctivě vynahradíme v pondělí, kdy by mohlo vydatně sněžit a model aladin i GFS zde dokonce počítají slabý celodenní mráz
Ve Strakonicí napadlo do 5cm,převážně na trávě.Kdyby byla zem ochlazená po předešlých mrazech,tak by napadlo i na chodníku či silnicí docela i dost sněhu.(kolem 15cm) Takové situace měli přijít po mrazivých dnech.Nyní to stále slehává,odtává.(teplota skoro +2) Vývoj:Od čtvrtka se má oteplit,jz proudění.Nojá bych tvrdil,že budou inverze,tedy nižší teplota než na horách.
Tak u nás v jeseníkách je krásně bílo sněhu je tu 7cm a je to podržte se prašan utvořily se závěe kde je výška sněhu i30cm je mínus2dnes přes den ani moc netálo jen přes poledne chvíli kapalo ze střech a na silnici se ze rozježděného sněhu tvoří ledovka čekám v noci slabé sněženía sněžit by mohlo i v pondělí během dopoledne
No já bych rád věřil tomu, že to co bylo v roce 2009, tak pak přišla pro nížiny jedna z nejlepších zim, co se týče délky dnů se sněhem i výšky. Kéž by se to opakovalo a rok 2013 byl na sníh bohatý, stejně jako rok 2010 (měsíce leden, únor a i prosinec byly sněhem rekordní).
No já myslím samozřejmě u nás. V Ostravě jsem viděl foto z konce roku 2005, která byla zapadaná půlmetrovou peřinou. Dnes to vypadá, že sníh sleze alespoň z polí, na silnici je ho ještě dost.