Zatim se otepluje ve Strakonici,bylo 0°C v 10h a nyni je +2°C a stale obcas nekdy i slabe prsi.Churanove bylo 10h -1°C,nyni je tam kolem 0 a taky prsi.
Teplota ve výšce 850hPa je stále nad bodem mrazu, podle GFS se tam začne ochlazovat až večer a to jen v Čechách. Proto zatím prší. Bohužel se to trochu odsunulo a dost srážek spadne v podobě deště. URL.
K nám to příjde až spíše v sobotu během dne i ráno ještě u nás muže pršet nebo padat už déšt se sněhem který se ovšem rychle promění ve sněžení ale bohužel začne ubývat oblačnosti jak naschvál a nestihne toho moc nasněžit podle mě budeme za poprašek rádi který při slunečním svitu podtaje takže spíše zustanou ty holomrazy ale nějaké slabé srážky se vyskytnout mohou
Jak to jde ty srážky já bydlím v jižních čechách a de je mlha a mrholí a ty srážky co jsou na západě tak se mi zdá že odchází na západ nebo se to ještě vrátí?
Tom91 : ono se to jeste vrati Tome podivej se na radar dej si 9 snimku a aniamci 50 ms/ obr a uvidis ze ono se to vlastne nad nama toci stred toceni je nekde u sumavy
Rtyně nad bílinou aktuální počasí : 0 stupňů hustě sněží velké vločky na cestě u baráku ledový podklad od mrznoucího deště a na tom 2cm napadaného sněhu a sněžení je stále husté.