radek
Taky to zatím moc dobře nevidím, ale třeba se na poslední chvíli něco změní. Z hlediska příštího týdne-kdyby byly jen +2°C či +3°C a ne na dlouho, nebude to tragédie. V případě počasí beze srážek, bez větru a pod nulou v noci ještě lepší. A konec roku je ještě daleko, tam to není vůbec jisté. Toto sněžení nemělo být v nížinách původně tak vydatné a někde (viz i Praha a okolí) spadlo sněhu více a to o dost.
Diskuse o počasí Sněžení 14.-15.12.2010
ale to páteční sněžení už zřejmě tak vydatné nebude jako včera a v noci podle modelu ale i modely se dokážkou snadno mýlit navíc je to ješt daleko pro srážky a jak už víme z posledního sněžení muže napadnou i více než předpovídají modely takže kdoví jak to bude další fronta je očekávána hned na víkend ale to spíše vychodní morava a hlavně slovensko
Dandy
Přesně tak kousek blíže a je vystaráno na slovensku muže na západě napadnout až 20 cm z té fronty tak kdoví třeba nějaké odrazy se dostanou i k nám tak sněžení uplně vyloučit nemůžeme ovšem čtvrtek,pátek spíše polojasno a pořádné mrazy aby sníh trochu také promrznul což je dobře Závidím Liberci taky bych to chtěl někdy zažít musí to byt zajímavé chodit v ulíčkách a všude kolem pul metru a 2 až 3 metrové hromady
No uvidíme , bylo vidět že i samotný radar měl s tím sněžením problém něco ani neviděl hlavně ten sever celou dobu když jsem ho sledoval tak pořád na severu byla dírá beze srážek a dneska jsem valil oči když jsem pustil zprávy Liberec 50 čísel a nejvíce za posledích 32 let to u nás jsem ještě nikdy nezaznamenal takové číslo pokrývky ale musí to byt krásné na pohled ale unávné pro silničáře a řidiče jinak s pokrývkou u nás jsem zatím spokojen doufám že vydrží co nejdéle to pujde a při lepším doufám že se i navýší koncem týdne se čeká i nějaký vítr tak bude zřejmě dělat paseku na silnicích jelikož je to prašan tak ho snadno rozfouká do mohutých závějí a sněh.jazyků konec konců muže byt všechno jinak tak stačí jen čekat a doufat že ty Vánoce letos vyjdou v bílém a třpytivém
radek
No nejvíc za posledních 32 let je blbost, já si v posledních letech moc dobře pamatuju párkrát v Liberci i přes 50cm, tam to neni nic zas tak výjimečnýho a pamatuju i v nedalekým jablonci, který je spojen tramvají, že tam bývalo běžně k 1m sněhu a to je prakticky u liberce.
jj ale v tom liberci jim napadlo 50 cm za noc ale oni tma uz meli pres 30 cm ! oni to mysleli jako ze nejvice snehu co napadlo za noc za tak kratkou dobu ted tam maj 80 cm coz musi bejt na mesto luxus zavidim nejvic
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.