Diskuse o počasí Jaká bude zima 2010/2011
Prady - hej kamo jsem asi 3 dny mimo prahu jsem na vychodnim slovensku u rodiny v Košicích a tady dneska celeje den sype uz asi 15 hodin v kuse a v predpovedi to vuebc neni ani nebylo absolutne to nechapu napadlo uz tak 25 cm a porad snezi pritom jinde na slovensku koukam ze je jasno nebo mala oblacnost jen tady na vychode celej den sype nechapu to pritom zadna fronta nice nevim kde se to bere
Pavell
tak tomu směšnýmu grafu mohl věřit jen málokdo takhle pomalu nemají ani na sibiři, u nás je letošní zima zatim úplně normální, nevim jak mohl někdo vymyslet maximum -45°C když tato teplota neni ani republikové minimum o -65°C ani nemluvě kdyby byla taková zima tak by tu toho moc nezůstalo, opravdu nepochopim proč to vůbec publikovali
Daniel
snažim se
Pavell
ano určitě se zima ještě ukáže ale v jaké síle tot otázka (?) uvidíme podle toho grafu na 23.1 to vypadá celkem slušně pokud by to vyšlo tak by se mussel napřed změnit proudění ,protože pokud to tak zustane a fronty stále budou chodit od západu tak se toho ochlazení nedočkáme ale já doufám že po těch +11°C co předpovídají na další víkend tak potom by se to mohlo nějakým zpusobem otočit k mrazum a dalším sněhovým vločkám v nížinách!
O tisícileté zimě nemůže být řeč, což jsme věděli hned po vydání té předpovědi.
Teploty se navíc této předpovědi ani moc blížit nebudou.
A jinak zima nekončí, ale má delší přestávku. Pokud dobře pamatuji, tak klimatologická předpověď mluvila o chladném prosinci, teplejším lednu a opět chladném únoru. Zda to vyjde se už relativně brzo dozvíme.
Tak to v posledních letech většinou bylo.V lednu bylo teplo s výkyvama a v ůnoru se to ustálilo a byl sníh.
Já už ale chci jaro s létem a nějaký první bouřky :-D
http://www.skystef.be/forecast19f.html
na těch posledních snímcích to vypadá jako kdyby měla přecházet TN od jihu uvidíme je to sice ještě daleko hodně daleko ale jen tak předběžně to udělá radost i ty teploty jsou slibné snad dá zima osobě alespon chvíli ještě vědět
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.