JanK42 Ano i já s tím počítám že příjde obleva bohužel tomu se už nevyhneme sníh pujde všechen dolu a kdoví co spadne ještě v lednu aby nahodou ta zima neskončila to říkám jen tak samozřejmě že by ještě po novém roce mohly přijít další přívaly možná větší než tyto
Ještě neni třeba dělat černý závěry, pokaždý ty modely vypadaj jinak....jednou ukazují zimu a pak zas oblevu. Já pořád věřim, že jestli tenhle nastávající týden ještě něco připadne a mráz se udrží do dalšího týdne, tak budou vánoce na sněhu
Dalsi fronta kolem 15cm,na horach mozna vic nez 20cm, prejde ze ctvrtka na patek.Fronta prijde od zapadu severozapadu jako ta sobotni tepla fronta. Zatim to vypada,ze zadne otepleni z ni nebude.Teploty nadale budou hluboko pod nulou,ve dne kolem -6°C.
Ano vypadá to tak ale gfs to hodně mění dneska dopoledne tam nebylo nic a ted zase to vypadá na frontu která zasáhne především sever severovýchod bude trvat celý den tak uvidíme kolik spadne ani to oteplení zatím zrušil co bylo předpovídano na další víkend no gfs si s tím rád pohráva takže ještě ničemu nevěřím
radek Tak asi tak, ale GFS tam má alespoň pro Čechy -2 až 0°C. Takže to nakonec možná dopadne jako teď a bude z toho třeba i +5°C. Jo, když pořádně srážky, tak většinou s oblevou či následnou oblevou.
Bohužel většinou to tak bývá...se silnějšíma srážkama přijde i obleva a neni to jako nedávno tlakové níže od Jihu spojené se severovýchodním prouděním studenného vzduchu
Prady Třeba to příjde zase uvidíme ale většinou ty níže přinášejí oteplení tedy aspon na Moravu v Čechách zase pro změnu příjde oteplení jako třeba včera a dneska ze severozápadu
radek Já bych bral nějakej pořádnej masivní frontální systém kdy by byla po celé čr konstantní teplota kolem -6°C a napadlo by všude třeba od 40 do 50cm stejně hezky prašánku
Prady To by nás tu bralo asi hodně. A já věřím, že když ne v prosinci, tak v lednu či v únoru něco většího ještě přijde. Nemusí, ale v lednu je vcelku velká šance.