Diskuse o počasí Jaká bude zima 2010/2011
vbd
Uvidíme i chmú ve své dlouhodobé předpovědi udává na konec prosince +6°C což je obleva jako blázen doufám že jim to zase nevyjde protože pokud jste si všimli tak poslední dobou tam těch +6 bylo skoro pokaždé už od listopadu to slibovali a přišlo zatím jen jedno krátké oteplení a jinak byly celodenní mrazy a zatím jim to tedy moc nevyšloí snad jim to nevýjde ani ted a bude mrazivo horší to pak bude asi s lednem ten bude asi teplejší podle mého typu a unor s březnem by zase mohl přinést nějaké kalamity či sněhové bouřky jako tomu bylo loni ale uvidíme třeba i leden bude chladný zatím je na to brzy hlavní pro mě je aby Vánoční svátky včetně Nového roku vyšly se sněhem a mrazem !
Ty údaje z GFS se ještě mockrát změní. Já to vidim tak, že sníh bude určitě na vánoce...jen jde o to jestli bude mrznout, nebo bude probíhat obleva zrovna. Já se spíš přiklánim k tomu, že na svátky budou holomrazy ovšem se sněhem, který připadn v průběhu týdne před vánoci
http://scandinavia.meteox.com/
Tyhle masivní odrazy ze skandinávie a Dánska dost možná přikrmujou náš frontální systém postupující od severu
Prady
nakonec možná ta fronta příjde od severu ony ty fronty v severozápadním proudění byvají často silné na radaru se objevuje i žlutá barva to už se jedná o extrémní sněžení (5cm za 10 min) bylo by to zajímavé ono se to tlačí všechno k nám takže možná z toho bude nějaká slušná kalamita uvidíme pokud se to nerozpadne což se taky může je to ještě nejisté zítra ráno to bude jasnější
radek
Dívat se na nějaký měsíční předpovědi nemá žádnej smisl.
Oni ani přesně neví jak bude za 5dní.
werty
No budeš závidět až přijde obleva, protože tenhle sníh toho vydrží sakra dlouho oproti čerstvému sněhu...navíc vůbec na první pohled neni poznat, že je zmrzlý...pořád hezky čistý a vypadá jako prašan, jen když se po něm člověk projde tak drží jako skála navíc ono to nebude u nás tak tragické, podle Aladina kolem 1°C a sněžení přijde v noci takže stejně to bude parádička a příští týden jestli na to napadne pár cm prašánku tak to bude luxusní
Prady
příští týden má mrznout a nemyslím že by něco roztálo.. S 1°C bych až tak nepočítal, teď nevím jak to má být ve středních čechách se srážkama, budete-li mít zataženo tak se máte, ovšem vysvitne slunko a naplní se moje slova, ze sněhu bude jen obtíž a nechuť držím palce, ať nezažijete co my v posledních dnech
werty
No přes víkend by mělo být pořád zataženo, takže pohoda a Aladin dává opravdu max 2-3°C jen v oblasti "polabí" ... u nás na okrajové části bývá zpravidla chladněji o 2°C než v centru. Zas tak výrazná obleva se rozhodně nehlásí a pršet by mělo opravdu jen ojediněle v odpoledních hodinách až přejde fronta se sněžením...jestli napadne 15cm a 5cm z toho odtaje tak to mě vůbec nerozhodí a zase tu budem na těch svých standartních 30cm
werty
Jj, já to schválně počítal ty srážky a v podstatě po celé čr jsou skoro stejné...
jinak tohle kdyby se stalo skutečností, tak je to nádhera, ještě kdyby připadlo těch pár desítek cm sněhu co hlásí
http://www.myforecast.com/bin/expanded_forecast_15...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.