Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno, hlavně na západě Moravy během dne nízká oblačnost

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2010/2011

vbd
1
# 10.12.2010, 21:23

radek
Teď je sice u nás idylka, sněhu hafo v ideálním složení podklad-prašan, ale zítra to bude jinak a mám obavy, že se to u nás v nížině zhorší, ale východněji u vás možná zase vylepší.

72
# 10.12.2010, 21:28

:snih: :( :) :) :!!:vbd
Uvidíme i chmú ve své dlouhodobé předpovědi udává na konec prosince +6°C což je obleva jako blázen doufám že jim to zase nevyjde protože pokud jste si všimli tak poslední dobou tam těch +6 bylo skoro pokaždé už od listopadu to slibovali a přišlo zatím jen jedno krátké oteplení a jinak byly celodenní mrazy a zatím jim to tedy moc nevyšloí snad jim to nevýjde ani ted a bude mrazivo horší to pak bude asi s lednem ten bude asi teplejší podle mého typu a unor s březnem by zase mohl přinést nějaké kalamity či sněhové bouřky jako tomu bylo loni ale uvidíme třeba i leden bude chladný zatím je na to brzy hlavní pro mě je aby Vánoční svátky včetně Nového roku vyšly se sněhem a mrazem !

244
# 10.12.2010, 21:30

Ty údaje z GFS se ještě mockrát změní. Já to vidim tak, že sníh bude určitě na vánoce...jen jde o to jestli bude mrznout, nebo bude probíhat obleva zrovna. Já se spíš přiklánim k tomu, že na svátky budou holomrazy ovšem se sněhem, který připadn v průběhu týdne před vánoci;-) :snih:

244
# 10.12.2010, 21:33

http://scandinavia.meteox.com/
Tyhle masivní odrazy ze skandinávie a Dánska dost možná přikrmujou náš frontální systém postupující od severu:!!:

72
# 10.12.2010, 21:43

Prady
nakonec možná ta fronta příjde od severu ony ty fronty v severozápadním proudění byvají často silné na radaru se objevuje i žlutá barva to už se jedná o extrémní sněžení (5cm za 10 min) bylo by to zajímavé ono se to tlačí všechno k nám takže možná z toho bude nějaká slušná kalamita uvidíme pokud se to nerozpadne což se taky může je to ještě nejisté zítra ráno to bude jasnější

8
# 10.12.2010, 21:44

radek
příjde čas kdy praha bude závidět východu teploty a počasí celkově ;-) proč neodpovídáš na SZ? GFS ukazuje do neděle pro východ republiky teploty kolem 0°C spíš k mínusu:)

72
# 10.12.2010, 21:51

werty
to je možné snad bude na východě chladněji a více se nám udrží toho sněžení na zemi protože opravdu chce to aspon 10 centáku aby to trochu vypadalo klidně i víc pokud to fronta dovolí

# 10.12.2010, 21:56

radek
Dívat se na nějaký měsíční předpovědi nemá žádnej smisl.
Oni ani přesně neví jak bude za 5dní.:)

244
# 10.12.2010, 22:04

werty
:D Hah :D Zatim , ale pořád můžete závidět vy nám a máte co dohánět...pořád tu máme u nás na okrajové části cca 20cm krásně zmrlého sněhu, kterej něco vydrží než ten čerstvej co vám případně napadne:)....až vám napadne 20cm navíc a tady nic tak se budem bavito závisti:) :snih:

8
# 10.12.2010, 22:21

Prady
upřímně vám ten zmrzlý sníh nezávidím, ba co víc, nechcu zmrzlý sníh.. Zatím co vy se budete zítra a pozítří brodit v břečkách, my si vychutnáme čerstvou nadílku na chladné čisté chodníčky:)
Alfred1950cz slovo smisl mi nedává smysl ve tvé větě

244
# 10.12.2010, 22:24

werty
No budeš závidět až přijde obleva, protože tenhle sníh toho vydrží sakra dlouho oproti čerstvému sněhu...navíc vůbec na první pohled neni poznat, že je zmrzlý...pořád hezky čistý a vypadá jako prašan, jen když se po něm člověk projde tak drží jako skála:) navíc ono to nebude u nás tak tragické, podle Aladina kolem 1°C a sněžení přijde v noci takže stejně to bude parádička a příští týden jestli na to napadne pár cm prašánku tak to bude luxusní:snih:

8
# 10.12.2010, 22:28

Prady
příští týden má mrznout a nemyslím že by něco roztálo.. S 1°C bych až tak nepočítal, teď nevím jak to má být ve středních čechách se srážkama, budete-li mít zataženo tak :) se máte, ovšem vysvitne slunko a naplní se moje slova, ze sněhu bude jen obtíž a nechuť:!!: :) držím palce, ať nezažijete co my v posledních dnech

244
# 10.12.2010, 22:31

werty
No přes víkend by mělo být pořád zataženo, takže pohoda a Aladin dává opravdu max 2-3°C jen v oblasti "polabí" ... u nás na okrajové části bývá zpravidla chladněji o 2°C než v centru. Zas tak výrazná obleva se rozhodně nehlásí a pršet by mělo opravdu jen ojediněle v odpoledních hodinách až přejde fronta se sněžením...jestli napadne 15cm a 5cm z toho odtaje tak to mě vůbec nerozhodí a zase tu budem na těch svých standartních 30cm:)

8
# 10.12.2010, 22:32

v ostravě to se sněhem kritické nebude, předpovědi ukazují na sněhobílý následující týden a vánoce se sněhem, myslím že není třeba věšet hlavy na kterýchkoli místech ČR

72
# 10.12.2010, 22:33

Prady
To jsme na moravě už taky měli v lednu letošního roku bavilo mě po sněhu chodit aniž bych se bořil prostě to drželo i přes 60 kg a ono to bylo tak promrzlé že se na tom dalo běhat a bez boření ale taky to jednou roztálo

244
# 10.12.2010, 22:33

werty
Já si taky myslim, že sníh bude všude i o vánocích, záleží ovšem v jaké formě...jestli prašan nebo břečka, zmrlzej...

8
# 10.12.2010, 22:35

Prady
teď sleduju GFS.. máte tam 1°C;-) v ostravě by to mělo zůstat max na 0°C a od rána až do večera sněžit! Což se vlastně přitáhne od čech tzn. všem rovným dílem :).. znepokuje mě ale noc sobota/neděle 0°C jak to bude asi přes nedělní den?

72
# 10.12.2010, 22:37

werty
Já si taky myslím že Ostrava dostane ještě co se týče sněhu přidáno už dnes se vyskytovaly poměrně časté sněhové přehánky s velkýma vločkama to byla podívaná trava se začíná opět ztrácet pod sněhem

244
# 10.12.2010, 22:37

werty
Jj, já to schválně počítal ty srážky a v podstatě po celé čr jsou skoro stejné...
jinak tohle kdyby se stalo skutečností, tak je to nádhera, ještě kdyby připadlo těch pár desítek cm sněhu co hlásí:)
http://www.myforecast.com/bin/expanded_forecast_15...

8
# 10.12.2010, 22:38

radek
zatím nic co by ohrožovalo silničáře

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.