Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Studená fronta přinese zpočátku místy slabý déšť a hlavně na hory ochlazení

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2010/2011

244
# 06.12.2010, 10:12

MeTeo
Myslíš jako, že oteplení na 2 dny nás jako rozhodí a ještě když bude kolem 0°C :D ...já to beru tak, že to naopak přilepší, protože jestli ten sníh povolí a pak zase zmrzne tak dost dlouho vydrží a jen tak neroztaje než kdyby pak před vánocema přišlo oteplení a ten prašan pak může odtát daleko rychleji;-) Navíc tu momentálně chumelí a nasouvá se sem frontální systém který by nám dneska v čechách mohl přinés až 10cm novéh sněhu.

244
# 06.12.2010, 10:37

MeTeo
Ještě jenom taková otázečka....proč Aladin vykresluje zítra na slovensku teploty až +7°C:D a u nás v Praze -1°C:)

2
# 06.12.2010, 12:08

u nas 38 cm snehu

# 06.12.2010, 12:20

Prady : On je východní Slovensko kousek O Spisky novy Vsi a Krompach :) tam bejva hodne snehu tam jsou lyžařský střediska :) pocházím z Košic takže jeho se to oteplení těch 7 stupnu nebude konat jen na podunajsky nizine :)

6
# 06.12.2010, 12:28

U nás v Holubicích je cca 25 cm.

# 06.12.2010, 14:12

tak vyzera to ze po tomto kratkodobom otepleni nas caka kruta zima aj so :snih: aj s mrazmi :)

244
# 06.12.2010, 14:24

skeminem
Chceš říct, že -2°C je krutá zima:D...tak to tam asi musíte mívat dost teplo:D....já beru krutou zimu to co bylo třeba v posledních dnech u nás....přes den -10°C a v noci -15°C....do toho sněžení. Tak to mě přijde jako krutá zima:)

# 06.12.2010, 14:31

prady ,nwm kde si prisel na -2 ,ale koncem pristiho tydne to spis vypada na -20 nez na -2 :D stera

# 06.12.2010, 15:08

logitech
tak , tak :)

182
# 06.12.2010, 15:51

No bude to hodně zajímavé ... dnes nad nulou, pak to všechno ztuhne :)

156
# 06.12.2010, 16:05

Stranik
Na Silvestra v 1978 jsme šli s deštníky +5°C pršelo a na Nový rok jsme se domů klouzali -10°C.:) No tenkrát se z toho šlo "klouzat" celé naše hospodářství:!!: :D

72
# 06.12.2010, 17:20

No myslím že to všechno roztaje zbydou jen kopy z odházeného sněhu ale pak po tom oteplení příjde další vlna mrazu a sněhu tak doufám že bude silnější a vydrží až do Vánoc a na Nový rok jinak nic proti čechám ale koncem týdne by mělo byt tepleji právě tam a Morava to schytá pěknými mrazy z východu pak se to postupně roztáhne na celé uzemí a pořádně mrazivo bude všude teda pokud se to nezmění

vbd
1
# 06.12.2010, 17:37

No tak tady v Čechách to oteplení asi nebude takové, ale na jižním Slovensku má být až kolem +10.
Již delší dobu zvlněné výrazné frontální rozhraní mezi velmi teplým vzduchem na jihovýchodě a studeným na severozápadě je z hlediska předpovědi počasí značně problematické. Stačí nepatrný pohyb a změny jsou dost výrazné. Ale lepší toto než vydatné deště a záplavy v Albánii.

# 06.12.2010, 18:29

ono sa to teraz mozno trochu roztopi ale potom ...:snih:

828
# 06.12.2010, 18:50

Jen musím říct, jak to tak zatím vypadá, tak nás i v zimě čeká od všeho něco. Snad všechny extrémy co se u nás mohou vyskytnout se vyskytnou. Jako tomu bylo v létě.
Takže to byl silný vítr a silné sněžení (kalamita) a dále to pokračuje silnými mrazy, mrznoucími mlhami a nyní zahrozí náledí a ledovka. (hl.ledovka) V zimě se toho ještě hodně zopakuje a pak už jen otázka jejího konce=odtávání. To zatím nebudu rozebírat a ani strašit!;-)

# 06.12.2010, 21:28

Tady na Vsetínsku jen humus, špinavá mokrá rozbředlá sračka na cestě, hnusné teplo,a přitom to bylo tak krásné bílé.Tak mám pocit, že to bylo co se týče zimy vše.Kdyby aspoň do těch vánoc, ale mám pocit bléééé.:!!: :!!: :!!: :( :!!: :( :!!: :( :(

# 06.12.2010, 21:33

Pořád se tu píše o nějakém silném proudění z Ruska, ale mám pocit že nikdo asi neví kde je Rusko. Ať čtu jakýkoliv server tak fronta jde nejčastěji od severozápadu, takže tam si všechen sníh nechá Krakonoš, nebo od jihozápadu to si pro změnu vybere Šumava,a co je vůbec nejhorší tak to je odjihovýchodu a to je v tom nejlepším případě sníh s deštěm. Ale z Ruska? No nevím kde na to chodíte.

72
# 06.12.2010, 21:38

icehammer2
u nas v Ostravě to není o nic lepší všude břečka mokro a voda přitom ještě včera bylo ráno tak krásně mrazivo a ještě že jsem stačil jít na ty běžky až včera večer přišel takový divný teplý závan teploty se najednou z -6 °C přehouply přes nulu a do dneška pod ní ještě neklesly pořád je 0,6°C a slabě taje přes den bylo max +1,2°C zítra to nebude o nic lepší a ve středu už vubec ne bude až +6°C hlavně večer kdy má vrcholit teplý vzduch puvodem ze Sahary možná bude i víc sníh pujde rychle dolů a vody začne v řekách¨přibývat během čtvrtka se ovšem zřejmě ochladí a všechno se promění v led!! bude zřejmě výstraha

244
# 06.12.2010, 21:51

icehammer2
Jenže to je právě vidět tvá neznalost v téhle oblasti;-)...nikdo neříká, že frontální systémy se srážkami přicházejí z Ruska...maximálně se tu diskutuje o tom,že mráz a chladné teploty k nám proudí z východu/ severovýchodu (tedy z Ruska), ale to neznamená, že tím stejným směrem musí chodit i frontální systémy se srážkami:snih:. Proto také v posledních dnech ty silné frontální systémy byli nejsilnější třeba v itálii a chorvatsku kde bylo tepleji...k nám už došel jen zlomek těchto frontálních systému a v podstatě se tu začali jen rozpadat a nebo oslabovat vlivem přílivu právě studenného vzduchu.:)

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.