Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Přechodně beze srážek, v noci na zítřek dorazí studená fronta

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2010/2011

10
# 24.11.2010, 15:32

Mark
Jak to myslis nejhur?

8
# 24.11.2010, 15:38

ten gfs se ještě 4x změní do konce týdne

72
# 24.11.2010, 17:49

werty
V ostravě dnes sněžilo od dneštního odpoledne ted chumelí při teplotě +1°C

72
# 24.11.2010, 18:06

Teletext čt uvádí že příští týden budou přes naše uzemí přecházet frontální vlny které budou spojeny s další tlakovou níži která přinese na většinu česka příděl sněhu hlavně na horách ale také v nížinách moddely zatím počítají s teplotami kolem -2 přes den a -5 přes noc ale samozřejmě se to muže každý den měnit a lepšit nebo horšit

8
# 24.11.2010, 18:09

je to ještě málo a brzy. S Ostravou souhlasím ale k chumelenici bych to nepřirovnal =D.. a ty stránky z chmu.cz nechcou načíst:(

118
# 24.11.2010, 18:30

Prani,aby snezilo v noci a zda se ze me to vyplni.Patek noci na sobotu(muze napadnout az 10cm) a to sami z nedele na pondeli(muze napadnout kolem 20cm,hlavne pres den).Vetsi pravdepodobnost,ze snih bude i nizsich nadmorskych vyskach.Pri takovych teplotach,ktere vetsinou jsou mezi 2 az 4°C nad 0 pres den jako vcera,dnes az do patku nic nenapadne krome vysky od 600 m.n.m.

244
# 24.11.2010, 21:30

robie25
No, ale zrovna když by vám mělo sněžit tak jsou teploty plusové;-) ...navíc počítej, že se to ještě bude upřesňovat...díkybohu že k nám ten sníh dorazí až večer a v noci při -5°C:)
Navíc to fakt vypadá, že v neděli večer už to začne a mohlo by opravdu napadnout první větší příval sněhu:) :snih:....už se to blíží a teď už se to zas tak výrazně měnit nebude:)

72
# 24.11.2010, 21:42

Prady
ANO MÁME TU VÝHODU ŽE SNĚŽENÍ PŘÍJDE OD JIHU V NEDĚLI K VEČERU A BUDE CHLADNO PO CELÉM ČESKU TAKŽE NĚCO ZŘEJMĚ NAPADNE ALE BRZY TO STEJNĚ ROZTAJE PROTOŽE URČITĚ SE PAK CHYSTÁ NĚJAKÉ OTEPLENÍ TOTO OCHLAZENÍ NEVYDRŽÍ CELÝ PROSINEC TO ASI TĚŽKO ALE I TAK JE Z TOHO PĚKNÝ POŽITEK KDYŽ VENKZ ZA OKNY SNĚŽÍ :) :snih: :snih:

# 24.11.2010, 21:44

Prady
sefe ale keby si videl ake bolo to SHMU pred tym predpovedna pondelok dazst aaj na utorok plus 6 a teraz taka fajna predpoved dufam ze to tak ostanee :) a nevadi ze snezi do troku nadnulou hlavne ze budee :)

vbd
1
# 24.11.2010, 21:57

Proč jste tady všichni tak nedočkaví a posedlí zimou? Pro mě je poslední změna předpovědi příznivá - neochladí se moc! Hurá! Stačí sníh pár dní na Vánoce.
Stejně se obávám a všechno tomu nasvědčuje, že zima bude hlavně v lednu a možná i v únoru pořádná. To zase protopím peněz. A opět u nás v nížině (220m) vymrznou květní pupeny u třešní, vinné révy a jiného citlivého ovoce. Proto nemám rád zimu. Zima patří na hory a nejhezčí je v únoru. V té době snížek, modrá obloha a prodlužující se den nemají chybu. Teď ať si zůstane tam, kde je....

244
# 24.11.2010, 22:00

radek
Jo já zatim počítal srážky v mm na pondělí u nás v Praze a podle GFS zatim vycházelo 12-14mm:) takže jako mě vycházelo z většiny sněžení že: 1mm = cca 2cm sněhu tak by mohlo napadnout nějakých 25 centimetránků:) a koukal sem že přes moravu to sice přejde o trochu silnější, ale zase rychle odejde a vycházelo mě zase o něco méně srážek právě na Moravu....uvidíme no.
robie25
Je mi to jasné:) ...sněžit bude určitě, ale jde o to, že se vám tam přes den oteplí na nějakých 1-2°C :( takže to bude trochu mokrý.

# 24.11.2010, 22:01

vbd
tak chod do afriky a nekaz nam radost tam budes mat problem jako sa schladitt :) cusss :!!:

# 24.11.2010, 22:02

Prady
vzdy lepsie mokry sneh jako dazd a este ked mam prax kdesi na stavbe budem cely denn :)

25
# 24.11.2010, 22:24

juujj tak teraz to veru fakt vyzerá slubne aj podla GFS, ktorý dáva naozaj hodne snehu na sobotu rano a aj pondelok rano, a aj ECMWF, podla ktorého sa zmenili teploty budúceho týzdna s celodennými mrazmi a celkom peknym snezenim :)
Prady
co sa tyka toho kolko snehu na 1mm, ja som to vzdy pocital v priemer okolo 1cm, pripadne nieco nad - lebo ani teplota nebude idealna, a ani zem nebude premrznuta, takze sa to bude topit, a ked je mokrejsi sneh, tak aj celkom dost lahne na seba, takze sa to zmensi....

828
# 24.11.2010, 22:39

Prady
Těch 25cm se mi nezdá co se týče reality. Ve smyslu "snění" by to bylo možná i málo.:) :)

Ale vážně-bude to podle mě, pokud se dobře povede, těch 9-14cm. Pokud se také nic nezmění. Dávám možná málo, asi proto, že chci být příjemně překvapen, nebo, že se právě raději držím při zemi co se týče Prahy.:)

244
# 24.11.2010, 23:36

dako1
No to máš právě trochu popletené ;-) ....když padá mokrý sníh tak většinou větší a nadýchanější...při větších mrazech padá drobnější a slehlejší sníh;-)

4
# 25.11.2010, 00:38

Prady
mokrej sníh na zemi ztežkne a tolik nepřibejvá, za to prašánek je lehkej takže přibývá o to rychleji, ale jen do tý doby než se oteplí pak slehne taky

72
# 25.11.2010, 06:30

ABEC
Ano podle mě když padá mok¨rý sníh tak padají velké vločky tím pádem to rychlejic přibývá natož když je pod nulou tak padá prašan ten má většinou menší vločky a když fouká vítr tak se víří a tvoří se tak jazyky či závěje

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.