Diskuse o počasí Jaká bude zima 2010/2011
Zatím to vypadá slibně chlad bude pokračovat možná i další týden podle chmú
http://www.chmu.cz/portal/dt?menu=JSPTabContainer/...
Teletext čt uvádí že příští týden budou přes naše uzemí přecházet frontální vlny které budou spojeny s další tlakovou níži která přinese na většinu česka příděl sněhu hlavně na horách ale také v nížinách moddely zatím počítají s teplotami kolem -2 přes den a -5 přes noc ale samozřejmě se to muže každý den měnit a lepšit nebo horšit
Prani,aby snezilo v noci a zda se ze me to vyplni.Patek noci na sobotu(muze napadnout az 10cm) a to sami z nedele na pondeli(muze napadnout kolem 20cm,hlavne pres den).Vetsi pravdepodobnost,ze snih bude i nizsich nadmorskych vyskach.Pri takovych teplotach,ktere vetsinou jsou mezi 2 az 4°C nad 0 pres den jako vcera,dnes az do patku nic nenapadne krome vysky od 600 m.n.m.
paneboze nova predpoved SHMU krasaa !!!!!! stacia mrazy sneh sa spravi !! len aby sa neotepliloo !!!
KRASA DUFAM ZE SA TO NEZMENI !!!!
http://www.shmu.sk/sk/?page=1186&id=
robie25
No, ale zrovna když by vám mělo sněžit tak jsou teploty plusové ...navíc počítej, že se to ještě bude upřesňovat...díkybohu že k nám ten sníh dorazí až večer a v noci při -5°C
Navíc to fakt vypadá, že v neděli večer už to začne a mohlo by opravdu napadnout první větší příval sněhu ....už se to blíží a teď už se to zas tak výrazně měnit nebude
Prady
ANO MÁME TU VÝHODU ŽE SNĚŽENÍ PŘÍJDE OD JIHU V NEDĚLI K VEČERU A BUDE CHLADNO PO CELÉM ČESKU TAKŽE NĚCO ZŘEJMĚ NAPADNE ALE BRZY TO STEJNĚ ROZTAJE PROTOŽE URČITĚ SE PAK CHYSTÁ NĚJAKÉ OTEPLENÍ TOTO OCHLAZENÍ NEVYDRŽÍ CELÝ PROSINEC TO ASI TĚŽKO ALE I TAK JE Z TOHO PĚKNÝ POŽITEK KDYŽ VENKZ ZA OKNY SNĚŽÍ
Proč jste tady všichni tak nedočkaví a posedlí zimou? Pro mě je poslední změna předpovědi příznivá - neochladí se moc! Hurá! Stačí sníh pár dní na Vánoce.
Stejně se obávám a všechno tomu nasvědčuje, že zima bude hlavně v lednu a možná i v únoru pořádná. To zase protopím peněz. A opět u nás v nížině (220m) vymrznou květní pupeny u třešní, vinné révy a jiného citlivého ovoce. Proto nemám rád zimu. Zima patří na hory a nejhezčí je v únoru. V té době snížek, modrá obloha a prodlužující se den nemají chybu. Teď ať si zůstane tam, kde je....
radek
Jo já zatim počítal srážky v mm na pondělí u nás v Praze a podle GFS zatim vycházelo 12-14mm takže jako mě vycházelo z většiny sněžení že: 1mm = cca 2cm sněhu tak by mohlo napadnout nějakých 25 centimetránků a koukal sem že přes moravu to sice přejde o trochu silnější, ale zase rychle odejde a vycházelo mě zase o něco méně srážek právě na Moravu....uvidíme no.
robie25
Je mi to jasné ...sněžit bude určitě, ale jde o to, že se vám tam přes den oteplí na nějakých 1-2°C takže to bude trochu mokrý.
juujj tak teraz to veru fakt vyzerá slubne aj podla GFS, ktorý dáva naozaj hodne snehu na sobotu rano a aj pondelok rano, a aj ECMWF, podla ktorého sa zmenili teploty budúceho týzdna s celodennými mrazmi a celkom peknym snezenim
Prady
co sa tyka toho kolko snehu na 1mm, ja som to vzdy pocital v priemer okolo 1cm, pripadne nieco nad - lebo ani teplota nebude idealna, a ani zem nebude premrznuta, takze sa to bude topit, a ked je mokrejsi sneh, tak aj celkom dost lahne na seba, takze sa to zmensi....
Prady
Těch 25cm se mi nezdá co se týče reality. Ve smyslu "snění" by to bylo možná i málo.
Ale vážně-bude to podle mě, pokud se dobře povede, těch 9-14cm. Pokud se také nic nezmění. Dávám možná málo, asi proto, že chci být příjemně překvapen, nebo, že se právě raději držím při zemi co se týče Prahy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.