Dandy Spíš jsem chtěl naznačit, že to ochlazení výraznější k nám opravdu přijde o 4 dny dřív než na slovenksu a bude o něco silnější... viz. GFS , které se ještě do večera asi 3x změní pořád tak jako tak ukazuje na většinu slovenska a částečně jih moravy teplejší počasí.
supreme Hm jenže víš jak to dopadne? Na tom slovensku bude o něco teplejš a vlivem tý fronty to bude zase déšť na většině území...k nám už přijde jen zbytek, ale aspoň se můžem spolehnout na sníh...však tyhle fronty od jihu známe jak dopadaj...viz. minulá zima...navíc k nám se zas srazej slabší fronty od severu což nám dá možná o něco míň srážek, ale aspoň větší šanci na sníh
axeon Já si myslím že na slovensku a na moravě spadne více srážek a bude zde více oblačnosti tudiž proto tam gfs dává teplejší počasí ale ne as tak uplně teple že by pršelo teploty budou kolem nuly a bude sněžit takže sstebou souhlasím
No ono o čem se tady vlastně zas bavíme? Říct kde bude jak sněžit nebo pršet za 8 dní je tak trochu kaskadéřina, protože to vypadá 4x denně jinak...každopádně já budu radši když budu mít teploty kolem -3°C a bude sněžit o něco míň než teploty kolem nuly, spousta mokrýho sněhu a čvachtanice
jéžísi prijde mi to uplne ujete, furt tlakove nize od jihu , boze hl. se tu nebavme o tom ze nas ceka od 28 vydatne snezeni, kvuli tzech nizi od jihu, bude to totiz 1000x jinak a nema cenu se tu tim zabyvat