tom791 JÁ BYCH ŘEKL ŽE I V NÍŽINÁCH SE NĚJAKOU DOBU TEN SNÍH UDRŽÍ HLAVNĚ TEDY RÁNO K VEČERU A V NOCI KDYŽ BUDE POD NULOU TAK PROČ NE UVIDÍME ALE HORY A STŘEDNÍ POLOHY TO MAJÍ JISTÉ ZŘEJMĚ
Dandy Podle současného GFS to vypadá, že bude stále mrazivo. To se ale může zase rázem změnit a tak dokola. Ale už déle to vypadá na zimu. A pokud říkáme oteplení teplotám přes den nad 0°C, tak to se podle současného GFS zřejmě nestane.
http://www.parksnow.sk/raca/main-pocasie.php#petre... velmi zaujmava predpoved si myslim len sa mi to tam nepaci sice je to dost daleko ale ten 29.11-xxxxxx dufam ze to vsetko vide lebo 10.12. mam ist do vratnej na kurz instruktora tak dufam ze bude na com lyzovat
JanK42 Nic proti, ale SHMÚ má hodně špatné předpovědi. I jejich výstrahy jsou často nepřesné. Pamatuji si jak předpovídali v létě bouřky - žádné a pak byly velmi silné (fungovalo to u nich i naopak).
Na tom ochlazení se celkem modely shodli a ta situace mi přijde celkem stálá (není to nějaká zvlněná fronta).
MeTeo No je fakt, že na slovensku má být třeba o dost tepleji než u nás na západě čech, takže si tam zase můžete užít tu vaši teplou zimu ...navíc proč zrovna věřit slovenským meteorologům? co je na nich tak dobrýho? Pochybuju, že maj lepší vybavení jak západní kamarádi
A už se těšim, doufám, že to vyjde, protože by opravdu koncem listopadu měli přecházet frontální systémy i podle GFS dost silný a pro Prahu taky něco kolem 60cm sněhu by mohlo napadnout....v Praze hlásí úterý středa do 15cm sněhu....musim nabrousit kamerku a budou videa
no presne ako som očakával ...gfs výstup sa otočil o 18 stupňnov a teraz dokoncka ukazuje +14 stupňov ...aspoň je vidieť ako sa tam často menia predpovede (resp. prognozy )