Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Hlavně v severozápadní polovině území občasný déšť, odpoledne na východě ojediněle bouřky

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2010/2011

818
# 10.10.2010, 19:04

Zpracovaná dlouhodobá předpověď na měsíc: http://www.ct24.cz/domaci/103846-dalsich-30-dnu-bu..., nebo na ČT 24: URL. Vypadá to dost dobře, teď jen jak to skutečně bude. Ještě by to ale chtělo s těma srážkama počkat. Aby jich bylo hodně až bude skutečná zima i v nížinách.:snih: ;-)

818
# 10.10.2010, 19:05

MIRONETACEC
Na horách bylo myšleno asi od 1/2 listopadu.

# 10.10.2010, 19:27

zatial bola 1.,2.,3., dekada septembra teplotne podpriemerna september skoncil v hurbanove ako -1,7 podpriemerny a zatial sj prva dekada oktobra bola podprimerna tak dufam ze to vydrzi az do marca ;-)

13
# 10.10.2010, 20:15

ako nepanikaril som ale uz ani ta polrocna klimatologicka predpoved nevyzera tak extremne a slovvenski meteorologovia tiez nepredpokladaju extremnu zimu ...tak uvidime ale sa mi to pomaly prestava paci, ale cim bude teplejsie teraz tak potom by mohla by zima chladnejsia :cool:

818
# 10.10.2010, 20:55

JanK42
Ano, ale dalších 30dní vypadá na teplotní podprůměr. Obávám se, že do prosince to půjde=podprůměr nebo průměr, ale leden to může už pokazit. Zatím se ale nic přesně neví, takže tak daleko, jako jsou např. Vánoce se nevidí a dlouho ještě vidět nebude.;-)

818
# 10.10.2010, 21:49

Dáša si ale myslí trochu něco jiného o předpovědi na dalších 30dnů: URL Je tam také něco o mrazivém ránu 10.10.2010.

238
# 10.10.2010, 23:57

Já si myslim, že letošní zima bude nadprůměrně silná...jestli někdo sledoval nedávno dokument o zimě na Spektrum tak asi může tušit proč. Jistý vědci sbírají vzorky (válce) ledu z antarktidy, které fungují skvěle něco jako paměťová karta kde se ukládají různé vrstvy ledu, prachu apod. ....podle toho oni dokážou zjistit kdy za jakých podmínek byli silnější zimy a kdy ne!!!! Posledně rozebírali vliv sopek/vulkánů na stav zimy a z ledu dokázali poznat podle vulkanického popelu a ledu, že po každém větším výbuchu a erupci sopek bylo studenější a deštivější léto i nadprůměrně silná zima....no a letos pokud se nepletu tak na islandu vybuchla sopka a docela výrazně ovlivnila počasí a léto bylo leto dost špatné tak si myslim, že nás čeká silná zima, která byla vždy po větší erupci sopky:snih: :)

2
# 11.10.2010, 13:44



zaujimave poprad bude snezit :snih: :snih: :snih: az v pondelok

818
# 11.10.2010, 13:58

Prady
To vypadá zajímavě. Souhlasím, je to věrohodné.;-)

# 11.10.2010, 14:33

zima příchází Vyhlídka počasí od 16.10 do 19.10 :
Předpokládáme, že bude oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo
přeháňky, na horách srážky sněhové.
Nejnižší noční teploty zpočátku 6 až 1 st.C, postupně 4 až -1 st.C, při
zmenšené oblačnosti kolem -3 st.C.
Nejvyšší denní teploty zpočátku 7 až 12 st.C, postupně 4 až 9 st.C.:) :snih:

117
# 11.10.2010, 15:11

jo k veceru

0
# 11.10.2010, 15:13

http://moderniastrologie.cz/pocasi.php
Kdysi jsem semka zveřejňoval astrologickou předpověd dle autorky těchto stránek.

Možná se divíte, proč se v době satelitních družic a rozvinuté výpočetní techniky vůbec zabývat astrologickou předpovědí počasí. Ale i když má moderní meteorologie velmi dobré výsledky pro krátkodobé předpovědi na několik dnů, maximálně týdnů, v delším horizontu je prakticky bezradná. Astrologie však může spolehlivě určit charakter počasí na libovolnou dobu dopředu! A to se hodí! Podle hvězd si můžete naplánovat příští dovolenou už letos. Zemědělci a zahrádkáři si mohou vhodně zorganizovat polní práce a sportovci se těšit - nebo naopak netěšit - na vhodné podmínky pro zimní nebo letní sporty.

Poloha Slunce na ekliptice rozhoduje o tom, jaké u nás právě panuje roční období. Avšak ani ostatní planety sluneční soustavy nejsou bez vlivu. Jejich poloha na obloze a vzdálenosti mezi sebou určují, jakými změnami bude procházet zemská atmosféra a tím i počasí. To už dávno věděli středověcí astrologové a dělali prognózy pro své panovníky. Své vědomosti však tajili a většina si je odnesla do hrobu s sebou.

Není jednoduché udělat dobrou astrologickou předpověď, protože ta se musí vztáhnout vždy na určité území. Je přece jasné, že zatímco v zimě mohou být v horských oblastech mrazy a záplavy sněhu, ve velkých městech se vlivem civilizačního efektu dočkáme maximálně sněhové břečky. Berte proto zveřejněné informace s rezervou a vždy s ohledem na lokalitu, ve které žijete.

Popírat astrologii a označovat jí za šarlatánství či pavědu je stejné jako popírat existenci sluneční soustavy!
Nepopře nikdo jaký vliv má úplněk na spánek a že slunce a jeho poloha rozhoduje o tom jaké je u nás roční období....atd...ale i ostatní planety mají na dění na zemi včetně počasí či například měsíce na příliv a odliv vliv!
Nejde o žádnou magii ani čarování jde o běžnou gefizyku.

A k té předpovědi kterou jsem zde psal dříve podle psaní přes email....

Takže v půlce října sice silné ochlazení to ano ale pouze krátké....ale ranním mrazíkům se již nevyhneme...
Kolem 20.10. se začne oteplovat a kolem 25.10. teplo vyvrcholí ale bude jen přechodné...koncem října velké ochlazení a první dekáda listopadu ve znamení mrazivého počasí a také na forntě s oteplením prvního sněhu.
Jetšě více by se mělo oteplit v půlce listopadu kdy se ještě navratí podzim, ale od konce listopadu do konce února krutá zima!
Prosinec velmi mrazivý...ale sněhu jak kde někde málo nebo přiměřeně nekde žádný...takže místama hrozí i holomrazy....Leden..první polovina přívaly sněhu a kalamity.....s teplotami hluboko pod nulou...nebo mírně..ale vesměs mráz..od půlky ledna antycyklonální počasí a extrémní mrazy..leden extrémně chladný...
počátek února ještě mrazy ale už mírnější než v lednu a ještě časté mlhy..postupně zmírňování a časté sněžení...pak další vpád ale daleko slabší než ten v polovině ledna ale i tak velmi silné mrazy.....pak sněžení a podprůměrné teploty a střídání TN a TV teploty hlouběji pod nulou nebo slabě pod nulou či kolem nuly....od konce února silné oteplení a březen již celkově teplý a jaro 2011 velmi teplé...na léto by se to mělo pokazit...
Toď vliv planet včetně slunce..atd..
Víte postavení planet a jejich vliv a energie na zemi....jde ruku v ruce z rozestavením tlakových útvarů a chováním přírody!

A GO?
Je podvod na lidstvu nechutný a zlý...
A pokud jsou tedy ocenány nejteplejší nevím za jak dlouhou dobu tak by měly produkovat více energie a vodních par a tedy podporovat cyklonální činnost v severním atlantiku a tedy i vliv islandské TN který je letos prakticky nulový a tak nikdo nedokáže vysvětlit proč to tam ovládají tlakové výše prostor kolem islandu a seveního atlantiku..
Měj te se hezky..

FGh
Avatar
13
# 11.10.2010, 16:54

Janek
Vždyť tam na těch stránkách v sekci Krátkodobá předpověď jsou nesmysly. Je to fádní a nic neříkající. Znaky letošního léta byly výkyvy teplot (někdy vyloženě extrémy) a v srpnu vydatné srážky. O tom tam vůbec nic není. Nemá to smysl číst.

Všechno je to jen 50 na 50. Ale lze opět čekat výkyvy. Takový už je trend poslední doby.

818
# 11.10.2010, 17:19

FGh
Tak ano. Stálé počasí to nebude. Zkrátka opět se vystřídá když už ne každý, tak alespoň většina charakterů počasí, které u nás běžně v zimě jsou. Už je jen otázka, který převládne. V minulé zimě to byl sníh a jeho výška či doba, po kterou ležel v nížinách, v létě to byl nepochybně déšť a co přichystá tato zima jako hlavní, toť otázka. Může být proměnlivěji-sníh, obleva, sníh a s tím spojené jevy!:) ;-)

# 11.10.2010, 17:43

FGh
si to precitaj poriadne a potom porozmyslaj ake bolo pocasie na jar a v lete hovoria tam o vydatnych dazdoch v maji a v juni a v auguste a to sa splnilo do bodky

72
# 11.10.2010, 17:43

Je vidět že zima se začíná pomalu hlásit ke slovu , ale co se týče podzimu tak jsem s ním zatím spokojený dalo by se říct že to je podzim jak má být a zatím se vystřídalo vše co k němu patří to znamená mlhy , mrazíky a inverze ale čeho bylo zatím málo jsou srážky a silné větry těch bylo pro změnu naopak málo ale podle mě je to dobře po velmi deštivých měsících, uvidíme změna by měla přijít podle vás v pátek kdy příjde tlaková níže spojená se studenou fronou od severu a přinese jak déšt, tak sníh na hory a velké ochlazení což je opravdu na tuto dobu brzy ale nechme se překvapit a užívejme si ještě teplých a slunečných dnů které nám nabízí podzimní říjen , už jich totiž moc nebude!hold zima už klepe na dveře konec tohoto týdne už bude spíše takový pošmourný zimní a podzimní ale v neděli by se to mělo trochu zlepšit tak uvidíme

# 11.10.2010, 17:45

ja neverim vlastnym ociam :!!: :!!:URL

# 11.10.2010, 17:47

na sibiri sa nam pekne ochladzuje na väčšine uzemia sibiri su denne teploty od -5 do -18 a nocne su od -10 do -30 URL :)

818
# 11.10.2010, 17:57

radek
Také jsem zatím spokojený. Fronta dorazí v pátek odpoledne, ale ještě se to bude upřesňovat-je hodně brzo na přesnou předpověď. Dle teletextu nebude asi ani v neděli moc hezky-zatím to vypadá takto: URL To samé je na ČHMÚ, kde je vidět jak se denní a noční teploty k sobě přiblíží až přibude oblačnosti: URL a potom se zase začnou oddalovat. Zima se podle všeho bude dost hlásit, ale ještě rozhodně podle mě nevyhraje nad vládou podzimu. Ještě je třeba, aby se příroda připravila-pořádně.;-) :snih:

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.