Diskuse o počasí Ledovka 2.11.2009?
Podle aktuálních modelů to vypadá na v celku slušný příděl sněhu na východ Čech zejména na vysočinu a do Jeseníků a Beskyd.Nechci dělat ukvapený závěry ale myslím si že se v příštím týdnu republika rozdělí na teplejší západ a chladný východ.Frontální vlny které k nám budou postupovat od západu až jihozápadu přinesou poměrně vydatné srážky a díky chladnému proudění na východě lze očekávat rozdílné skupenství srážek mezi V a Z.Koukal jsem na jeden model který vykazoval na úterý 3.11.09 třeba pro Boží dar déšť a teplotu kolem + 4 naopak pro Zlín sněžení dokonce s úhrny až kolem 4 cm a teplotou kolem +1.No bude to zajímavé a uvidíme jak to dopadne.
No, taky jsem se díval na různé modely. Vypadá to tak doopravdy. Na Z má být tento den dokonce až +9 a v noci od 0 do +3 ... na Východě má být přes den 0°C a v noci až do -5°C a mají zde být buď mrznoucí srážky se sněhem nebo sněžení
No já si myslím že začne na Šumavě kolem půlnoci z 1.11. na 2.11. teplota bude kolem 2°C a postupně fronta přejde přez celou ČR kde maximální srážky budou do 5mm ale na Moravě se bude teplota pohybovat kolem nuly, takže ledovky hrozí.
No ani ne tak na Moravě jako spíše ve Slezsku. Co se týče Moravy, tak to jen východ. Hlavně se jedná o Slezsko.
Nevíte jak bude 2.11. 2009 v Česku ?? nebo
Petr12
No ona to neni zas taková výrazná inverze.Teplota v noci a ráno na horách klesá taky k nule nebo dokonce pod nulu.S Aladinem mám dobrý zkušenosti hlavně v zimních měsících.Jejich modely jsou pravděpodobnější než vlétě na předpovídání třeba bouřek a podobně.Vím že ty se předpokládají těžko ale na frontální srážky jako zítra jim docela předpověď vychází a to i v teplotách.Uvidíme jak zítra.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.