Diskuse o počasí Jaká bude zima 2009/2010 ?
RA100 čo má rád zimu
Nechápem, že čo ti na tých °C vadí. Pri vyjasnení o 2 týždne kľudne teploty môžu klesnúť na severe (Orava, Spiš...) aj pod -5°C.
Zaujímavé je, že potom mám pravdu a každý je prekvapený, lebo každý pozerá len na GFS, ktorý každých 6 hodín dáva úplne iné teploty a potom mnohí amatéri majú z toho guľáš. I minule ma kritizovali, že som dával v októbri sneženie, no nakoniec prišlo a potom každý sa mi ospravedlňoval s nezmyselnými výhovorkami.
skeminem
Či to bude dážď alebo sneh, zrážky budú slabé tak či tak.
zima pride si myslim ze to bude tak ako to pisal mirko ze do 12.12. budu teploty +2az+9 a nocne +4az-4 a potom od 12.12. denne teploty -4az+3 a nocne -4az-10 ved aj na myforecast.com je mapa ruska na zajtra a pekne tam je vidno ak sa pomaly priblizuje studeny vzduch do strednej europy v moskve je teraz +9 a na zajtra je tam uz -1
RA100 čo má rád zimu
Predpovedné programy ukazujú len slabé zrážky ale na horách bude na 90% mrznúť, takže aj keby náhodou nesnežilo, bude sa zasnežovať.
A čo sa týka tých teplôt, tak tento týždeň bolo naozaj cez deň až 14°C a to v Kamenici nad Cirochou. Dokonca tento týždeň sa stalo, deň už neviem, že v Kamenici n. Cirochou bola NOČNÁ teplota až +13°C, čo je mimoriadne teplo, takéto vysoké nočné teploty by mali byť v máji. Na ostatným území to bolo od +5 do +9°C, čo je na noc taktiež vysoko.
Takže týmito 13°C som myslel Kamenicu nad Cirochou, ak neveríš, že tento týždeň bolo tak teplo, tak sa pozri na graf SHMÚ, asi o tom nevieš, že bolo +13°C na Slovensku, lebo Kamenica n. C. je na východe a preto si ju málokto všíma, lebo len tam bolo +13°C. Všetky podrobnosti si pozri na grafe, nechce sa mi to do príspevka rozpisovať, lebo teraz nemám na to čas:
Kyber
Vy na západe patríte teraz medzi najchladnejšie oblasti, u nás na východe v Košiciach bolo dnes najteplejšie a to až +11°C.
A pršať vám nezačne ani náhodou, pretože je to len nízka oblačnosť. Z nej môže len mrholiť a aj keby vám °C klesla pod nulu, tak by to mrholenie len namŕzalo.
maslo3293
Nerob si z toho ťažkú hlavu, radšej nech zima príde okolo Vianoc. Lebo keby prišla okolo 14. dec., tak potom na Vianoce by sa všetko mohlo roztopiť a otepliť sa.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.