To, co sem píšete, jsou z 90% přání, nebo prázdný slova prostě kokotiny!!! Dnes vám ještě nikdo neřekne, kdy zima začne a i když příjde první sníh v říjnu, tak to určitě nebude nad 1 cm a další den to roztaje a bude z toho hovno!!! Na pořádný sněžení, využitelný pro zimní sporty, si ještě minimálně 2 měsíce počkáte!!! Radši si hledejte informace a teplotě vody v Atlantiku, o zalednění na severní polokouli, předpovědi o ochlazování oblasti Ruska v blízké budoucnosti (čtěte i forum na e-počasí, tam je fůra odkazů). Teprve pak si můžete udělat představu. Zima prostě příjde, chce to jen trpělivost a ne to tu plevelit zbytečným SPAMEM, jako já chci zimu, kdy bude zima a tak podobně, také čím déle přijde zima, tak tím lépe (během prosince je akorát), naschromáždí pal se více studenýho vzduchu a ochlazení bude výraznější. Teď užívejte pěknýho podzimu, dokud to jde, protože chtít sníh už v září dokonce do nížin je extrémní blbost, třeba v Plzni, která je zrovna v nížině, to stálo za prd i v ladovský zimě 2005/2006!!!
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2009/2010 ?
takže nejnovější prognoza
1az 10 rijen maji byt prizemni mraziky-3 denní 13/10 c
11 az 20 rijen rano -2/-6c denní 4/8/9c
21 az 31 rijen rano -7 denní -4/0/2c
listopad uz 10az15ma asi snezit nevim jistě
prosinec tuhy
leden tuhy
unor tuhy brezen tuhy konec mirny
U grónska je ale voda nad průměrem, ta by se ale mohla v průběhu podzimu ochladit, nad chladným oceánem je pak větší potenciál pro tvorbu TV a tedy zablokování teplejšího JZ-Z proudění kolem stacionární níže nad Velkou Británií. Pokud by tedy níže přicházely, tak od SZ-S a přinesly by sněhové přeháňky důležité pro Čechy (tedy pro mě) a vpád to teplejšího vzduchu ve Středomoří by podnítil vytvoření balkánské TN důležité zas pro Moravu. Loni ale u nás bylo velmi málo sněhu, převládala většinou inverze a sněžení se nám vyhýbalo, jelikož chybělo studené a labilné SZ-S proudění se sněhovými přeháňkami, Morava měla sněhu víc než Čechy, tušim.
Stiflerak
Jdi si s tim za Honsovou, nebo do Aha!, Blesku a podobných fekálií, jak jsem psal výše, ty vaše sračky jsou jen mektáty, prostě o zimě si 2 měsíce musíte nechat jen zdát!
Anonymní
minulou zimu bylo dost S a SZ proudění ale někeré části S čech byly ve srážkovém stínu hor takže tam moc nesněžilo, u nás na Moravě taky nebylo moc sněhu a v některých oblastech čech (liberecko atd... bylo sněhu hafo!) Pořádná TN od jihu při které by napadlo 20-30 cm i tady na jihu Moravy už tady nebyla roky!
robik123l
Přečti si někdy po sobě to co napíšeš, zjistíš kdo je tady děcko!
Jednalo se o stratiformní srážky, na který mají KH špatný vliv, to samý se dělo i v podkrkonoší, pročítal jsem si diskuze a ano, máš pravdu, S proudění převládavo hned několik dní. Ale bohužel se nejednalo o sněhový přeháňky, který naopak orografie KH vytváří a sem přináší často i 10 cm sněhu denně. Bylo to jen občasný sněžení z nimbostratu.
čistě teoretická prognoza:
Jak už v této diskusi zaznělo budou podle mě vysoké teplotní rozdíly...
Období Od 1.12 do 1.1 podle mě mrazy a sem tam zasněží(-:
Období Od 1.1 do 1.2 podle mě sníh a sníh přívaly sněhu ale né zas takové mrazy!
období od 1.2 až do 5.5
kolýsání teplot sem tam déšt' sem tam sníh a sem tam ten mrazík(-:
No tak nevím jestli se mi tato prognoza povede ale nic méně tisknu a čekám na zimu!!!
Děkuji za čtení!!!
anonyzima
jeziis aky kokti sem zacly chodit jjj a bar jaky anonim
Nevím, co si vybrat. Za domem nám běhají bažanti a jsou velmi tlustí.
Takže v zimě bude asi velký mráz nebo bude velmi dlouhá.
Na druhou stranu cibule má málo šlupek, a ještě k tomu tenkých.
Tak to by měla být zima spíš mírná.
To vypadá, že koncem září by nás od severu mohla zchladit fronta a potom teploty půjdou asik hodně dolů. Klidně tipuju tak o 10st. by mohli jít
zaciatkom oktobra by sa malo ochladit a teploty od 1. do 10. oktobra by sa mali pohybovat od 7-15 a nocne -1az 8 a prsat by nejak moc nemalo ale ochladenie je iste nadmorska vyska snezenia by mala od 1. do 10. oktobra kolisat medzi 1100m-1700m. a v noci ked sa teplota znizi 800-1300m ale len tak do 10cm max lebo nemalo by byt vela zrazok
noncom oktobra by mala byt nad strednou europou tlakova vys 1040hpa a jasno denne teploty 5-11 a nocne teploty 2az-2v dolinach a kotlinach do -5
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.