Přejít na hlavní obsah

In Počasí

Chystáte se k vodě?

Leto.in-pocasi.cz

Sněhové zpravodajství

Snih.in-pocasi.cz

• Úvod |
  • Aktuální počasí |
  • Předpověď počasí |
  • Počasí na web |
  • Články |
  • Radar |
  • Diskuse |
  • Uživatelé

AKTUALITA: Zítra na většině území přeháňky nebo bouřky

Diskuse o počasí

Úvodní stránka Diskuse Rady Celosvětová mapa aktuálních nebezpečných jevů

Celosvětová mapa aktuálních nebezpečných jevů

Autor Zpráva
Mirou

15

# Zasláno: 27.08.2011 18:32

Zde si můžete prohlédnout kde se na celém světě dějí mimořádné události,zemětřesení,aktivní sopky,hurikány a jiné zajímavosti.
http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php

Okolí Kralupy nad Vltavou, Holubice-Kozinec :n.m.v.345 m.n.m výška čidla 3,5m. Meteostanice EVOLVE.

sokycz

2

# Zasláno: 27.08.2011 20:01

Dobrá věc toto

Most (Ústecký kraj), 233 m.n.m

Pavell
Moderátor

632

# Zasláno: 27.08.2011 20:10

Mirou
Ta mapa událostí a pohrom ve světě je skvělá.
Je tam zakreslen hurikán Irene i jeho další vývoj a postup. Mimochodem jak je vidět na mapě tato cyklóna si to bude mířit přes Atlantik do Evropy.
Jsou tam i vedra v Evropě a dokonce i zemětřesení v západních Čechách a v Polsku atd.
Určitě budu tuhle mapu sledovat, co se ve světě děje mimořádného. Díky.

Místo pozorování Střelná (Zlínský kraj); nadmořská výška měření 532 m n.m.

Petr12
Moderátor

52

# Zasláno: 27.08.2011 20:10

Hezky jsou tam vidět ty hurikány a tajfuny. V Evropě je zajímavé sledovat zemětřesení. Hezká věc.

Anonymní
# Zasláno: 27.08.2011 21:36

Doporučuji evropskou výstražnou službu: URL .

Mirou

15

# Zasláno: 27.08.2011 21:47

Narazil jsem na to pri prohlížení GOOGL MAPY,sledoval jsem zemětřesení USGS,byl jsem překvapen co se ve světě všechno děje a co se z toho dozvíme v našich Televizních novinách,pravda aby se vsechno veslo do zprav museli by mít 120 min minimálně

Okolí Kralupy nad Vltavou, Holubice-Kozinec :n.m.v.345 m.n.m výška čidla 3,5m. Meteostanice EVOLVE.

Pavell
Moderátor

632

# Zasláno: 27.08.2011 22:20

Taky jsem si všiml, že po kliknutí na danou ikonku události a po zobrazení detailu si lze text přeložit pomocí Translate do Češtiny nebo do jiných jazyků, což je super.
Stačí najet kurzorem na TRANSLATE a vybrat Czech.

Mirou

15

# Zasláno: 28.08.2011 14:18

Jsou tam i vesmírná tělesa ktera v príštích třiceti dní minou nasí planetu,jak jsou veliká a jak daleko budou nejblíž k zemi

Mirou

15

# Zasláno: 28.08.2011 14:24

Jen je zvláštní že o kometě ELENIN,která má být už za měsíc nejblíž k naší planetě nikde ani zmínka
Přitom je tolik diskutovaná,hodně konspiracních teorií o ni,sražka s planetou,vyvolaná zemětresení posun polu planety země.
Zajímalo by mě jestli někdo z Vás o této kometě něco ví?

Pavell
Moderátor

632

# Zasláno: 28.08.2011 16:40

Mirou
Třeba tam ty informace o kometě Elenin teprve přidají.
Na internetu je o této kometě hodně článků, stačí si jen vybrat.
Například ZDE nebo ZDE (zdroj: Astro.cz) a kdo o ní neví, tak si o ní může zjistit co chce. Ale to už je zase na jiné téma. Možná by nebylo špatné téma o kometě Elenin založit.

Jinak přeložil jsem tu mapu pomocí Google Překladače do češtiny:

http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u =http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php

Jsou tam mimo jiné i biologická nebezpečí, různé epidemie jako ptačí chřipka nebo chemické, jaderné havárie či výbuchy, úniky nebezpečných látek, teroristické útoky, výpadky proudu, havárie letadel, lodí, vlaků, aut, různé kalamity, požáry, povodně, záplavy, sucha, bouře i sněhové, krupobití, tornáda, lavinové nebezpečí, jiné nebezpečné počasí, změny klimatu, tsunami, znečištění životního prostředí, invaze medúz, napadení žralokem...
No zkrátka asi vše co na Zemi může hrozit.

Mirou

15

# Zasláno: 28.08.2011 16:52

Pavell
Já už sleduji tuto stránku půl roku,už ji mám také přeloženou do češtiny.Ale dobře že si dal odkaz pro ostatní.Nyní mohou všichni sledovat události dříve než se je dozví z médií.O spoustě věcí jsem věděl dřív než se objevili ve zprávách dokonce i o tragédii která se stala v Rusku na řece Volze.

Pavell
Moderátor

632

# Zasláno: 28.08.2011 17:00

Mirou
No zajímalo by mě, kde získávají tak rychle informace o katastrofách apod., když je to na této mapě dříve než v ostatních médiích. Přece když se něco mimořádného stane, tak je to hned ve všech zprávách.

Mirou

15

# Zasláno: 30.08.2011 14:12

Ahoj,
pravda když se něco mimořádného stane,je to v médiích,jenže situace je taková že ne co se všechno děje se medializuje.Určitě existují lidé kteří rozhodují o tom co se může a co se nesmí medializovat.

George

1

# Zasláno: 06.09.2011 20:50

Všiml jsem si, že se tam dnes objevila aktivita vulkánu Katla na Islandu. Ale nikde jinde o tom není ani zmínka. Nebo špatně hledám ?...

George

1

# Zasláno: 06.09.2011 21:19

Zřejmě je tím myšlena zvýšená seizmická aktivita v oblasti. Přikládám článek kde islandští vulkanologové uklidňují, že se nejedná o známku blížící se erupce. http://www.icelandreview.com/icelandreview/search/ news/Default.asp?ew_0_a_id=381847

Zobrazuji 0 - 15 z 15 příspěvků

1 Strana

Do tohoto fóra můžete přispívat jen jako registrovaný uživatel. Založte si prosím účet na stránce Registrace nového uživatele. Děkujeme.

Jste zde poprvé? Založit účet

Přihlášení do vašeho účtu

Trvalé přihlášení:

Zapomněli jste heslo?

• Aktuální počasí
  • Aktuální počasí u vás
  • Aktuální počasí v Praze
  • Aktuální srážky v ČR
  • Předpověď počasí
  • Předpověď počasí na zítra
  • Předpověď počasí na pozítří
  • Srážkový model