Diskuse o počasí
ČHMÚ má nové stránky
| Autor | Zpráva |
|---|---|
|
Pavell
Moderátor
632 |
# Zasláno: 04.10.2010 13:15
Český hydrometeorologický ústav má od 4.10.2010 nový server dostupný na adrese http://portal.chmi.cz nebo jen www.chmi.cz Původní podoba stránek bude ještě po dobu tří měsíců dostupná na adrese http://old.chmi.cz Stránky mají nový grafický design, jak se Vám líbí? Místo pozorování Střelná (Zlínský kraj); nadmořská výška měření 532 m n.m. |
|
tom-791
Moderátor
556 |
# Zasláno: 04.10.2010 15:07
Ano, již včera tam byla informace o převedení na nové stránky, které již existují delší dobu. Ano líbí se mi a to co se týče vzhledu a jsou tam i nové věci. Ale je obtížnější se dostat do dané sekce. Původní stránky byly jednodušší, ale pravda zase už straší a obsahově menší.
Praha 9, 340m. Počasí je nevyzpytatelné a i o to zajímavější. |
Stranik
131 |
# Zasláno: 04.10.2010 15:30
Rozhodně hezčí nežli starý design.
Mariánské Lázně (580 m.n.m), Karlovarský kraj, okres Cheb |
|
Pavell
Moderátor
632 |
# Zasláno: 04.10.2010 15:45
Ano o tom novém portálu ČHMÚ vím též už delší dobu, ale zdá se, že je stále ještě ve stavu testování. I některé odkazy z jiných stránek na web ČHMÚ ještě nefungují, ale myslím, že až doladí některé chybičky, tak to bude dobrý web se spoustou nových informací. Souhlasím s tím, že je obtížnější přístup do některých rubrik a také se mi zdá drobnější text a složitější vyhledávání v jednotlivých sekcích, ale zase je jich tam víc a nové stránky mají modernější vzhled. Staré stránky budou fungovat nějakou dobu souběžně s novými, takže můžem porovnávat.
Místo pozorování Střelná (Zlínský kraj); nadmořská výška měření 532 m n.m. |
|
Anonymní |
# Zasláno: 04.10.2010 18:06
Je to modernější než ten starý design.
|
axeon
12 |
# Zasláno: 04.10.2010 19:18
tak ja by som chcel povedat,ze ten stary design bol otrasny,ale ten novy je tiez biedny mne to pride ako nejaka neoficialna stranka o pocasi... SHMU ma podla mna ovela krajsi design a aj prehladnejsie je to... tie stranky CHMU mi pridu fakt amaterske akurat co je tam lepsie ako na SHMU su tie mapy teplot a pod.
|
FGh
19 |
# Zasláno: 04.10.2010 19:38
Neskutečně pomalé stránky, obrázky v záhlaví jsou hrozné. Nelíbí se mi to. V roce 2010 spustit takové stránky je spíše ostuda. |
Radim92
364 |
# Zasláno: 04.10.2010 21:14
starší stránky jsou přehlednější a rychleji se v nich orientuju navíc jsou tam sekce, které ani na nových stránkách nemůžu najít a obávám se že už ani nenajdu, což je škoda radši informace o klimatu z jednotlivých stanic než např. přechod front přes Prahu .Možná je to otázka zvyku ale zatim v tom mam na nových stránkách bordel jedna dobrá věc na nových stránkách jsou webkamery, jinak ty mapy dobrý ale barvy teplot neodpovídaji teplotám na stanicích což mě mrzí dobrý sou tam hlavně srážky. Když sem koukal na stránky SHMU tak mi o moc lepší či modernější nepřišli spíš naopak .
moje shrnutí v jednoduchosti je síla takže sem radši pro staré stránky toť jen můj názor
Borkovice (Jihočeský kraj) 416 m n. m. http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/grafy/2/C2BORK01.PNG |
|
Pavell
Moderátor
632 |
# Zasláno: 05.10.2010 11:20
Nové stránky jsou skutečně pomalejší a hůř se v nich vyhledává. Přibyly některé rubriky a mnoho jich zase ubylo. Budu se muset v nich zorientovat. Změnou portálu ČHMÚ bohužel nefunguje ani mnoho odkazů na jiných webech, mimo jiné i zde na In-počasí v diskusi apod.
Zatím využívám původní podobu stránek, dokud je k dispozici. Jen doplním, že zhruba před rokem prošel změnou i web In-počasí a také se názory různily a někomu se to příliž nelíbilo a nakonec jsou to vcelku slušné stránky o počasí.
|
tom-791
Moderátor
556 |
# Zasláno: 05.10.2010 12:59
K ČHMÚ: na staré verzi také jdou jen některé věci, takže třeba radarová data se musí sledovat na verzi nové. Zatím je v tom docela zmatek.
A In-počasí jsou skutečně velmi dobré stránky o počasí-mě se líbí.
|
Pavell
Moderátor
632 |
# Zasláno: 05.10.2010 15:50
tom791 Radarová data mi jdou i na staré verzi, myslím že zatím nic z původních stránek nezmizelo.
|
tom-791
Moderátor
556 |
# Zasláno: 05.10.2010 15:57
Pavell Mě bohužel ne. Zobrazí se nenalezeno (angl.) a nebo nefunkčí odkaz. Stejné je to u kamer ČHMÚ-ale jinak vše jde. (zatím) V předpovědích úplně vše.
|
Pavell
Moderátor
632 |
# Zasláno: 05.10.2010 16:50
tom791 Ano, kamery se mě také na staré verzi nezobrazují, zůstane tam jen prázdné okénko, ale radarová data a vše ostatní mi jde vpořádku na obou verzích zatím. Ono se musí do těch odkazů na staré stránky napsat místo www jen old http://old.chmi.cz pak to funguje. Ten původní web by mohl fungovat stále souběžně s novým. Místo pozorování Střelná (Zlínský kraj); nadmořská výška měření 532 m n.m. |
Nystrom
99 |
# Zasláno: 05.10.2010 19:01
Původní web bude fungovat max. 3 měsíce, v provozu byl 12 let. Na novém webu bohužel nejsou a asi ani nebudou klimatické údaje z jedn. stanic po měsících. Tolasz na otázku odpověděl: "proč by tam měly být?" No to snad ne? Stav sněhu z Evropy tam taky není v současnosti funkční - jdou cestou omezovat určité informace a ty zpoplatnit. A nevíte někdo, k čemu je tam ten login? Jižní Čechy - Jindřichův Hradec - 490 m n.n. |
|
Petr12
Moderátor
52 |
# Zasláno: 05.10.2010 19:35
Takhle vypadají pořádné stránky národního meteorologického ústavu: http://en.vedur.is/ Proč to nedokážeme i v Česku. Anglická verze je pro smích. Na mobilu je ten web nepoužitelný. Malé a šedé písmo se špatně čte.
|
|
Pavell
Moderátor
632 |
# Zasláno: 05.10.2010 19:55
Nystrom Asi máš pravdu, uvidíme jak to půjde dál. Já vím, že původní web pojede max. 3 měsíce, ale bylo by dobré, kdyby fungoval stále. Ten Login tam slouží k vytvoření účtu a přihlášení na stránky ČHMÚ. Patrně budou některé informace dostupné jen zaregistrovaným uživatelům, nebo když si bude chtít někdo objednat nějakou službu nebo něco, či napsat nějaký dotaz atd., tak se musí přihlásit. Je tam tzv. skupina: -Zaměstnanec ČHMÚ -Registrovaný uživatel -Zákazník Jinak nevím, ale příjde mě to přinejmenším divné.
|
Petr12
Moderátor
52 |
# Zasláno: 05.10.2010 20:12
Tam je vše divné. Login tam je asi jen tak bez hlubší funkce. Někdo to tam dal a už to tam zůstalo. Ten web je absolutně nepromyšlený a nebere ohled na návštěvníky. |
Radim92
364 |
# Zasláno: 05.10.2010 20:53
ten nový web už je ve zkoušce asi přes rok a za tu dobu se ani moc nezměnil přibylo jen pár nových rubrik za to staré rubriky zajímavé tam za tu dobu nikdo nepřidal, nevím např. k čemu mi bude rubrika přechod front přes Prahu to radši informace o klimatu z celé čr doufam že to za chvíli nebude jen za peníze, tento web když se změnil na nový zůstal principem stejný takže sem hned na novém našel vše hned jak předtím
Borkovice (Jihočeský kraj) 416 m n. m. http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/grafy/2/C2BORK01.PNG |
Radim92
364 |
# Zasláno: 05.10.2010 20:55
a ten login taky nechápu mohli by někde napsat nějaký návod nové funkce na novém portálu co přibylo co zůstává a co zmizí, alespoň by to ušetřilo čas hledáním něčeho co vlastně asi ani najít nejde , a zajímalo by mě jak se projevilo to že mají v čhmú ten nový superpočítač
FGh
19 |
# Zasláno: 12.10.2010 17:52
Tak co používá někdo ten nový web nebo chodíte na starý? |
Do tohoto fóra můžete přispívat jen jako registrovaný uživatel. Založte si prosím účet na stránce Registrace nového uživatele. Děkujeme.
Jste zde poprvé?
Založit účet
632