| Autor |
Zpráva |
Pogoun
|
# Zasláno: 28 Kvě 2009 11:29
Odpovědět
Zdravim!Ma niekdo informacie o 24.tom Slnecnom cykle?Mal som zaznaceny kriticky datum a ten uz davno presiel,ale o aktualnom slnecnom cykle som sa zatial nic nedocital.,.,.
|
Pogoun
|
# Zasláno: 5 Čen 2009 21:53
Odpovědět
nikdo nevie nic?
|
Pavell
Člen
|
# Zasláno: 22 Bře 2010 11:49 Změnil/a: Pavell
Odpovědět
Sluneční cyklus
Je cyklus slunečních aktivit, trvající zhruba 11 let (9 až 13 let) při které se střídají tzv. sluneční minima a maxima.
Minimum nízká sluneční aktivita.
Maximum vysoká sluneční aktivita.
Cyklus je spojen s výskytem slunečních skvrn.
24. Sluneční cyklus
Začal v lednu 2008, poněkud později než se očekávalo, v současnosti se nacházíme v blískosti jeho minima. Sluneční aktivita postupně roste a svého maxima by měla dosáhnout někdy v roce 2012 nebo začátkem roku 2013 kdy jsou očekávány velké geomagnetické bouře, které mohou počkodit satelity ohrozit cestující v letadlech, narušit telekomunikační a navigační sítě, ale i výpadky elektřiny.
Doufám, že to nebude tak hrozné, ale zase na druhou stranu budeme mít možnost pozorovat polární záře i v našich zeměpisných šířkách.
Místo pozorování: Střelná (Zlínský kraj); nadmořská výška měření: 532 m n.m.
|
Pavel53
Člen
|
# Zasláno: 22 Lis 2010 09:43
Odpovědět
Trochu podobné téma. Může mít fáze Měsíce (úplněk) vliv na atmosferický tlak? V některých zdrojích se tato možnost uvádí stejně jako příliv-odliv. Včera byl úplněk a zároveň klesl tlak,pozoruji to už po několikáté. Možná je to vždy jen souhra náhod. Jaké jsou na to Vaše názory? Děkuji.
Místo: Šumperk 330 m n.m. Teplota a vlhkost: meteostanice WS-330,čidlo 8m nad zemí,na severovýchod.Tlak:ručičkový barometr(aneroid)starodávný ale přesný.
|
Stranik
Člen
|
# Zasláno: 22 Lis 2010 13:58
Odpovědět
Hmm, kdo ví ...
Mariánské Lázně (580 m.n.m), Karlovarský kraj, okres Cheb
|
Alfred1950cz
Člen
|
# Zasláno: 7 Pro 2010 17:07
Odpovědět
Pavell
2012 23.12 Konec světa podle májů
Rokycany(Západní Čechy,10km východně od Plzně)
|
Marek
Člen
|
# Zasláno: 7 Pro 2010 17:47
Odpovědět
Alfred1950cz
Nevěřím. Podle mě je to blbost.
Místo pozorování: Brno - Jundrov, 244 m.n.m.
Web: http://meteo-jundrov.blogy.in-pocasi.eu/
Nejoblíbenější stav počasí: Bouřka, sněhová vánice.
Nejméně oblíbený stav počasí: Zataženo.
|
Prady
Člen
|
# Zasláno: 7 Pro 2010 19:00
Odpovědět
Marek
No je fakt, že májové byly mistři v oboru počtů a výpočtů a spousta velkých událostí co předpověděli jim vyšla i když tohle je opravdu velký sousto
Praha Západ, Nové Butovice 350m.n.m, heslo: čím hůře, tím lépe....
|
Alfred1950cz
Člen
|
# Zasláno: 8 Pro 2010 09:22
Odpovědět
To ale neznamená že bude konec světa.Může se stát jenom nějaká velká změna
Já tomu taky nevěřim,ale rok 2012 předpovědělo mnoho jinejch vševědů :-D aniž by o sobě věděli.Žili v jiných dobách.Jsem zvědavej co se bude dít :-D.
¨2012,2012,2012,2012,2012,2012
Rokycany(Západní Čechy,10km východně od Plzně)
|
Marek
Člen
|
# Zasláno: 8 Pro 2010 11:49
Odpovědět
Alfred1950cz
No, já taky. Ale konec světa podle mě určitě nebude, jelikož takhle velká událost jim téměř jistě nevyjde.
Místo pozorování: Brno - Jundrov, 244 m.n.m.
Web: http://meteo-jundrov.blogy.in-pocasi.eu/
Nejoblíbenější stav počasí: Bouřka, sněhová vánice.
Nejméně oblíbený stav počasí: Zataženo.
|
Pavel53
Člen
|
# Zasláno: 8 Pro 2010 12:18
Odpovědět
Jde o to zda je tím myšlen konec života na planetě,nebo "pouze" konec naší civilizace. Samozřejmě kromě vlivů které mohli tehdejší počtáři,astronomové a věštci znát, může nedozírnou katastrofu způsobit např. dlouhodobý celosvětový výpadek počítačové sítě. Naprostý kolaps všeho!! . Já osobně to samozřejmě vážně neberu . Ale co kdyby...?? Jdu utratit a propít co jsem šetřil na stáří
Místo: Šumperk 330 m n.m. Teplota a vlhkost: meteostanice WS-330,čidlo 8m nad zemí,na severovýchod.Tlak:ručičkový barometr(aneroid)starodávný ale přesný.
|
Prady
Člen
|
# Zasláno: 8 Pro 2010 13:04
Odpovědět
Pavel53
No já osobně sem na to zvědavej...jelikož neměli potuchy, že jednou bude takhle vyspělá civilizace tak bych spíš čekal, že se stane něco velkého v oblasti počasí nebo astronomie.
|
Mirou
Člen
|
# Zasláno: 8 Pro 2010 18:32
Odpovědět
Májové,Sumerové,Atlanťané,Annunaki,12 planeta sluneční soustavy.Rok 2012 bude podle mého názoru přelomový.
Nikdy običejní lidé nebudou vědět pravdu z minulosti a ani z plánované budoucnosti.
Dnešní svět je velmi dobře přisbůsoben k utajování TECHNOLOGIÍ a TAJNÝCH PROJEKTŮ:
Lidé nemají čas se o něco zajímat,musí celé dny pracovat,přijdou domů a zase musí pracovat.
Když si přečtete pár konspiračních teorií,okolí vás považuje za blázna,když se o tom pustíte do debaty.
Jedna věc je ale překvapivá,spousta věcí až nějěk příliš do sebe zapadá.
Projekt HAARP,pro výzkum ionosféry a obří množsví energie k okamžitému použití,pod dohledem Armády USA.
Konají se přísně utajované schůzky mocnářů z celého světa,o čem se asi elita světa radí?
Okolí Kralupy nad Vltavou,
Holubice-Kozinec :n.m.v.345 m.n.m
výška čidla 3,5m.
Meteostanice EVOLVE.
|
Radim92
Člen
|
# Zasláno: 8 Pro 2010 20:47
Odpovědět
24. cyklus? to slyšim poprví , a s tim rokem 2012 já doufam, že to souvisí s tim, že už se jim nechtělo na takovou dobu dopředu psát nějakej kalendář
Místo pozorování: Borkovice 416 m n.m. (Jihočeský kraj), http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/grafy/2/C2BORK01.PNG
|
Prady
Člen
|
# Zasláno: 8 Pro 2010 21:08
Odpovědět
Radim92
No já si myslim, že k nějaký velký změně dojde...konec světa asi ne, zas tak v háji ještě nejsme, ale zlomové by to mohlo být třeba v oblasti počasí
|
Mirou
Člen
|
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:15
Odpovědět
V oblasti počasí určitě.Ale hlavně by se měli změnit lidé,musíme opustit materializmus a snažit se víc o duševní spojení.
Pokud budem chtít víc a víc tak nás to zahubí,buďme skromější,neplýtvejme.
To bude nejvíc potřeba změnit sami sebe.
Okolí Kralupy nad Vltavou,
Holubice-Kozinec :n.m.v.345 m.n.m
výška čidla 3,5m.
Meteostanice EVOLVE.
|
Prady
Člen
|
# Zasláno: 9 Pro 2010 22:52
Odpovědět
Mirou
Hehe to zní jako nějaký jehovista když hlásaj, že ježíš tě spasí
|
Pavell
Člen
|
# Zasláno: 24 Led 2012 14:00 Změnil/a: Pavell
Odpovědět
Sluneční aktivita roste a postupně se blíží ke svému maximu někdy na přelomu let 2012 a 2013 nebo v roce 2013
24. cyklus je tedy ve svém "rozjezdu" a to umožnuje pozorovat nejen zvýšený počet slunečních skvrn (samozřejmě přes bezpečný sluneční filtr), ale i polární záře i ze střední Evropy.
Více v článku na webu České astronomické společnosti:
http://www.astro.cz/clanek/4588
Monitorování sluneční aktivity a polárních září:
http://www.astro.cz/rady/ukazy/polar
Zdroj: Astro.cz
Vliv sluneční aktivity na podnebí na Zemi:
http://www.meteocentrum.cz/zmeny-klimatu/slunecni- aktivita.php
Zdroj: Meteocentrum.cz
Myslíte, že se zvýšená sluneční aktivita v roce 2012 (případně roku 2013) nějak projeví na počasí na Zemi? (teplejší léto 2012, mírnější zima 2012/2013 apod.)
Ostatně i charakter současné zimy 2011/2012 je spíše mírnější.
No uvidíme.
Místo pozorování: Střelná (Zlínský kraj); nadmořská výška měření: 532 m n.m.
|
Stranik
Člen
|
# Zasláno: 24 Led 2012 17:01
Odpovědět
Dejte pokoj s nějakejma Májema ... bude prd Konec Světa. Nechápu, že jsou dnes lidi tak pověrčiví kdejakému šamanovi, věštci a dalším podivnostem.
NIKDO NEVÍ KDY BUDE KONEC SVĚTA
Mariánské Lázně (580 m.n.m), Karlovarský kraj, okres Cheb
|
snih173
Člen
|
# Zasláno: 24 Led 2012 17:31
Odpovědět
Stranik
To máte pravdu konec světa nebude
|
honza13
Člen
|
# Zasláno: 24 Led 2012 18:02
Odpovědět
Pavell
To je zajímavé, hodně zajímavé téma. Slunce ma na zemi obrovský vliv a také na klima. Četl jsem na zahraničních fórech, že NASA odmítá dávat informace o stavu slunce a hlavně o jeho teplotě a z toho vyplývající hypotézy. Hlavně neutrina, to je velká záhada hlavně kvůli změně pólů ..... no uvidíme.
Co se týče jaké bude léto a další zima .... je to logické, že může být tepleji, ale tvrdit bych si to nedovolil
Straník a sníh173 (nerozlučná dvojice)
Je vidět, že o tom moc nevíte, možná max. z TVnova
Mimochodem Májové , nedali světu proroctví, že bude konec světa, ale že se svět změní. V tom je rozdíl. A proroctví o konci dnešní civilizace je spousta.
|
dako1
Člen
|
# Zasláno: 26 Led 2012 22:04
Odpovědět
Skusali ste to niekto fotit, alebo inak pozorovat ???
|