| Autor |
Zpráva |
libris
|
# Zasláno: 12 Lis 2007 11:47
Odpovědět
Umístil jsem vaši ikonu na stránky, ale ten </div> , který máte za javascriptem, dělá na stránce bordel. Není možné to nějak ošetřit? Dělám validní stránky a hodně klientů na toto slyší.. a když zjistí že stránky nejsou validní, není to pro mě dobrá vizitka.
Díky
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 12 Lis 2007 18:02
Odpovědět
Do kódu na vaší stránce vložte pod náš kód:
<script type="text/javascript" src="div.js">
</script>
A do souboru div.js napíšete:
document.write("</div>");
A máte to validní.
|
certcv
|
# Zasláno: 15 Bře 2008 18:32
Odpovědět
Proboha proc je ten kod mimo, proc nedate ten div pryc? Za druhe co dela doctype na pocasi kdyz uz ho na strance mam, tomu rikate validni kod ??
Odmitam tuto cunarnu, bud stim neco udelejte nebo tohle kazi celou validitu stranky
PROBOHA :
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fpra ce.certcv.com%2F%3F&charset=%28detect+automaticall y%29&doctype=HTML+4.01+Strict&ss=1&outline=1&group =0&No200=1&verbose=1
|
certcv
|
# Zasláno: 15 Bře 2008 19:57
Odpovědět
Zase koukam ze prispevek byl smazan, gratuluji ale uz vase ***** ve zdrojaku nechci dokud to nedate pryc, nemam zajem na tom aby nuceny tag </div> ktery zacina v javascriptu byl porad zobrazovan na W3C jako nevalidni, kazi to celou stranku.
Koukal jsem na minulou odpoved kde jste odpovedeli ze kod je (usnadneni) spis ke zlosti !
Tohle ani blueboard nedela a to to dava jako free.
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 15 Bře 2008 21:08
Odpovědět
certcv
Nevalidnosti se lze zbavit a nebo zažádat o xml kanál.
Prohlédněte si server Atlasčeska.cz
Osobně nevím k čemu vám validita je, ale to tu rozebírat nebudu. To bychom se museli přesunout na jiné diskuse (jako jakpsátweb.cz atd.)
|
JoinT
|
# Zasláno: 16 Bře 2008 09:08
Odpovědět
Proč validní kód? Doporučuji nastudovat. http://validator.w3.cz/docs/why.html.
Dodat chybové řešení a jako návod k opravě uvádět řešení na straně webu je docela čuňárna a souhlasím s certcv. Ve chvíli kdy se totiž váš programátor "zblázní" a onu úpravu nebo jiné validní řešení aplikuje, budou stránky našich zákazníků chybové.
O xml kanál jsem včera zažádal a zatím nic.
|
certcv
|
# Zasláno: 16 Bře 2008 10:39
Odpovědět
Jsem zvedav az toto reseni pouzije zacatecnik na web v nakem tabulkovem layoutu, bude celkem az to bude resit tyden.
Opravdu by me zajimalo co je tak sloziteho dat to alespon nak takto
<div uzivatelova definice>
<script></script>
<a href="odkaz sem"> odkaz na pocasi </a>
</div>
Nebylo by to lepsi reseni a tu cunarnu radeji vyhodit ze zdrojaku ?? a nebo dejte definici do $_GET[''] a je to ne ?
Nebo je to snad priliz tezke ?
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 16 Bře 2008 11:18 Změnil/a: In-pocasi
Odpovědět
certcv
Daný skript si můžete na stránku načíst pomocí PHP a první řádku odstranit (stejně jako document.write). Podobně to má řešené Sběrnice.net.
Změnit to již nelze, protože stovky webů využívají tuto verzi.
|
tomasn
Člen
|
# Zasláno: 16 Bře 2008 13:38
Odpovědět
Dobrý den. Nevím, kde dělám chybu, ale nemohu nějak najít navigaci k možnosti umístit počasí na web. Nedávno byl odkaz v pravém sloupci dole...
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 16 Bře 2008 13:56
Odpovědět
Je tam pořád - odstavec doporučujeme, druhá položka.
Přímý odkaz: Počasí na web
|
JoinT
|
# Zasláno: 16 Bře 2008 14:00
Odpovědět
A co začít vydávat druhou opravenou verzi souběžně se současnou? Přeci nebudete čekat až budou chybovou verzi používat místo stovek, tisíce a nebo desetitisíce webů?
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 16 Bře 2008 15:01
Odpovědět
Nově jsme dnes přidali XML kanál obsahující aktuální počasí v České republice (zprávy o počasí z jednotlivých míst ČR).
Dodáván je na požádání, jako XML kanál s předpovědí počasí.
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 16 Bře 2008 15:33 Změnil/a: In-pocasi
Odpovědět
Dobře. Bude tedy spuštěna nová verze. Předchozí kódy budou fungovat. Beta verzi prosím otestujte zde:
http://www.in-pocasi.eu/pocasi-na-web/verze/
Napište chyby, co ještě vylepšit a hlavně vygenerované kódy prosím ozkoušejte.
|
certcv
|
# Zasláno: 17 Bře 2008 00:20
Odpovědět
Libi se mi ze jste udelali rychlou upravu code ale mam malej dodatek, nak tam hapruje entita & za & proto vsem kdo to pouziji doporucuji zamenit & (and nebo +) za & a je kod bez chybnej
Myslim ze timto se stane In-Pocasi zajimavim.
Fakt smekam.
|
Papik
|
# Zasláno: 22 Bře 2008 18:46
Odpovědět
Dobrý den, pročetl jsem si celou diskuzi a kolegové měli u první verze kódu počasí na web pravdu, úplně to rozhazovalo pořadí boxů, bylo třeba jeden div přidat.
Chystám se udělat malý skriptík na stránku s možností výběru různých variant a proto bych měl jednu drobnost: zkratka kraje je jednou celá vekými písmeny, jindy zase první velké a druhé malé. V rámci Vašich budoucích úprav a funkčnosti našich stránek bych navrhoval sjednotit zápis. Buď vše velké nebo první malé a druhé velké nebo vše malé.
Konkrétně: obě písmena velká jsou u zkratek MS, KV, JC, KH a JM.
Děkuji za pomoc.
|
tomasn
Člen
|
# Zasláno: 25 Bře 2008 22:06
Odpovědět
Je tam pořád - odstavec doporučujeme, druhá položka.
Ano - díky, už jsem to našel ještě před Vaší odpovědí.
|
jaroslavec
Moderátor
|
# Zasláno: 3 Dub 2008 16:44
Odpovědět
In-pocasi
chtěl bych se zeptat jestli je možné přidat na webové stránky POČASÍ U VÁS ikonku KRUPOBITÍ??či PŘÍVALOVÉ DEŠTĚ.podle mého názoru to bude jev velmi častý.Píšu na tuto rubriku už nějaký ten čas a tyto ikonky mi tam chybí.
Děkuju s pozdravem J.
Toužim 612mnm (Karlovarský kraj)
www.fotomrak.websnadno.cz
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 3 Dub 2008 18:50 Změnil/a: In-pocasi
Odpovědět
jaroslavec
Ikonu krupobití již máme: , do systému ji vložím.
Ikonu označující přívalový déšť nelze příliš vytvořit (snad jen přidat kapku).
|
jaroslavec
Moderátor
|
# Zasláno: 3 Dub 2008 20:47
Odpovědět
In-pocasi
klidně bych tam tu kapku přidal,a nazval to jako silný déšt,to krupobití je skvělý jinak dík.
Toužim 612mnm (Karlovarský kraj)
www.fotomrak.websnadno.cz
|
certcv
|
# Zasláno: 25 Dub 2008 19:16
Odpovědět
Proc nejde pocasi ?? jen mam odkaz a to je vse, to jste zase vse vratili k nevalidnimu kodu ??
Premyslim o jinem webu, mali detail subdomeny si muzu dat jake chci to snad neni problem ne ? Server je totiz muj.
|
Vobr
|
# Zasláno: 6 Kvě 2008 10:04
Odpovědět
Dobrý den,
přestože se to tady už řešilo, píšu ještě ohledně validnosti kódu. Stačilo by začátek divu zařadit před začátek javascriptu do generovaného kódu a značky "&" nahradit &. Pak by vkládaný kód byl validní i v XHTML a nikdo, ani já by si nestěžoval (hodně lidí považuje validnost titulky za důleřitou), např:
<div style="???"><script type="text/javascript" src="http://www.in-pocasi.eu/pocasi-na-web/data.ph p?poradi=vedlesebe&kolikdni=5&barvaden=0F3 C5A&barvateplota=000000&kodovani=windows-1 250&ikony=5&kraj=CR">
</script>
<a href="http://www.in-pocasi.eu" title="In-počasí">In-počasí</a></div>
Jenom návrh, pokud něco takového uděláte, budu vděčný
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Srp 2008 13:36
Odpovědět
No ani bych neřekl, že je validní kód k ničemu, je to aspoň vizitka, toho kdo web vytváří, takhle přicházíte o lidi, kteří si to chtějí hodit na web. Nechápu proč to neuděláte validní, když to jde.
|
weather_dt
Člen
|
# Zasláno: 11 Srp 2008 19:34
Odpovědět
Zaujímalo by ma ako by vyzerala ikona hmly
|
pocasi v dubnanech
Člen
|
# Zasláno: 11 Srp 2008 20:23
Odpovědět
Mám takový nápad,jestli by nešlo vložit do rubriky počasí u vás sílu větru pomocí vlajek nebo jak se to nazývá.S jednou čárečkou je to slabý vítr,se dvěma mírný,se třemi silný vítr,se čtyřmi prudký ,s pěti vichřice.
Orkán to je celý praporek.
Mé pozorování: Dubňany 200m.n.m.okres Hodonín,Jihomoravský kraj
|