Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Začíná k nám proudit teplý vzduch, přidá se i saharský prach

Diskuse o počasí Tlak vzduchu výrazně klesá – je to zátěž pro lidi?

# 29.01.2015, 10:44

Řada lidí si při změnách tlaku vzduchu stěžuje rovněž na bolesti hlavy, proč k tomu ale dochází, lékaři zatím s jistotou nevědí. Při poklesu tlaku roste hustota krve, což samozřejmě může ovlivnit i změny v hladině krevního cukru a působit jisté obtíže diabetikům.... Více >>

# 29.01.2015, 11:26

No tak právě včera jsem pozoroval díky rychlému poklesu tlaku různé změny.
U nás doma se to projevovalo právě tím častým polykáním a klapáním v uších, i občasným pískáním v uších a také občasnou nejistotou stability, jako by se občas zamotala hlava, no a manželka to cítila i v nosních dutinách. Ale to mi berem sportovně a děláme si s toho legraci, berem to jako normální jev který je nám známí na lanovkách a i při rychlém sjíždění nadmořské výšky.
Také jsem včera vypozoroval labilitu některých lidí, že to s nimi cvičilo.
Jinak pro běžného člověka je to vše v pohodě.
Ale věřím tomu že některým nemocným lidem s určitou náchylnou nemocí na tyto výkyvy to mít vliv může a i dosti nepříjemný. Už jenom samotná motolice či motání hlavy jim může ohrozit zdraví. Pokud je pokles pak pozvolnější není to pak tolik znát. Včera to trochu houplo, teď to stagnovalo a večer nebo zítra to může zas houpnout. Určitě to ohrožuje i řidiče.
Tak snad to nezpůsobí nic vážného a vyjdeme všichni ve zdraví ;-)

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.