| Autor |
Zpráva |
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 5 Srp 2009 13:08
Odpovědět
Po tropických vedrech Česko ve čtvrtek 23.7.2009 zasáhly velmi silné bouřky, které si vyžádaly obrovské škody. Bouřky se začaly vytvářet na západě Čech v odpoledních hodinách. Během chvíle vytvořily squall line, která postupovala dále na východ. Více
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Srp 2009 20:13
Odpovědět
Moc hezký snímek, u nás to bylo podobný, ale ne tak výrazný.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Srp 2009 00:10
Odpovědět
přesně takovej mrak u nás v ten den byl, zničehonic bylo na obloze černo a po chvilce začal foukat extrémně silný vítr...bylo to fakt něco, klidně bych si to i zopakoval
|
pogoun
|
# Zasláno: 6 Srp 2009 09:35
Odpovědět
Zdravim!Ako je mozne,ze v Cechach napachaju burky vzdy take obrovske skody?U nas na Slovensku prsi sice trosku menej,ale skody su minimalne,okrem tych,ktore si sposobia ludia samy na Zahori a podobne,,,
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Srp 2009 16:54
Odpovědět
dobry den chcel by som vediet,ze ake parametre musi splnat silna burka jedni hovoria ze zrazky sa beru osobitne tak potom co blesky??
|
max
|
# Zasláno: 6 Srp 2009 18:16
Odpovědět
nejmenuje se to jinak? čára instability?
jinak super článek.
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 6 Srp 2009 19:24 Změnil/a: In-pocasi
Odpovědět
max
Nejmenuje. To už je zastaralý výraz.
Díky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Srp 2009 21:51
Odpovědět
uz ma prestavaju bavit rozpadajuce studene fronty rozpadavaju sa sa prinesu akurat tak oblacnost a slabe zrazke niekedy vobec a zbytocne sa potom ochladi
|
super meteo
Člen
|
# Zasláno: 7 Srp 2009 14:31
Odpovědět
Ty squallline jsou děsivý.Toho dne jsme to taky zažili.
|
JanHruska
Člen
|
# Zasláno: 8 Srp 2009 18:09
Odpovědět
Já jsem ten den jen zelenal závistí. Na Moravu a Slezko nepřišlo nic, až kolem půl noci. Byla docela silná, ale trvalo to krátce.
Ostrava-Zábřeh
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Srp 2009 18:35
Odpovědět
Ten den u nás padaly kroupy v průměru 2cm (ÚRODA ZNIČENA )
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Srp 2009 19:08
Odpovědět
Masakr bouře, tady záznam z Červeného Kostelce : http://www.youtube.com/watch?v=6i62caCOkY8
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:21
Odpovědět
u nás na západě čech vůbec nic nebylo jen se chvilinku zvednul vítr a když jsem vyšla potom ven tak se velmi ochladilo
|
JanHruska
Člen
|
# Zasláno: 12 Srp 2009 13:57
Odpovědět
Je možné, že taková mocná squall line přejde přez Ostravu?
Ostrava-Zábřeh
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Srp 2009 16:16
Odpovědět
tady v Kolíně jen blikalo nebe a pak černo extrémne silný vítr(hůlava)a silný přívalový déšť s pozdravem meteorolog z Kolína
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 31 Říj 2009 14:45
Odpovědět
Článek byl dnes aktualizován o fotku z Litomyšle.
|
pocasi v dubnanech
Moderátor
|
# Zasláno: 31 Říj 2009 19:29
Odpovědět
Jinak moc pěkné fotky té squlline! Škoda že se to rozpadlo než to došlo na Moravu,u nás jen zvětšená oblačnost a trochu zesílený Z větr jinak nic víc nebylo.Vše si odbyly Čechy a část Vysočiny.
|
Martin
Člen
|
# Zasláno: 31 Led 2010 23:58 Změnil/a: Martin
Odpovědět
Mně to chytlo při cestě z práce. tenhle masakr jsem musel přečkat na jedný benzínce v pražské ulici v Kolíně. Tma, obrovský příval, vichřice jak blázen, stromy padaly. Pak vypadl proud a všichni jsme zůstali uvězněni na benzince jelikož se neotevírali dveře. Museli sme chodit ven přez myčku Ten den před bouřkou bylo děsný vedro a já byl celej den v autě bez klimatizace. Dostal jsem parádní úžeh.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:47
Odpovědět
to jsou ale:deste kdy bude
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:49
Odpovědět
Anonymní
bude pekne v sobotu
|
David Dizzer
|
# Zasláno: 16 Led 2011 12:52
Odpovědět
škoda, že si to nepamatuji . Jinak super snímky a fotky - celkově super stránka!
Doufám, že v tomto roce (2011) budou bouřky opravdu nejsilnější a nejčetnější!
|
tom791
Člen
|
# Zasláno: 16 Led 2011 20:28
Odpovědět
David Dizzer
Tato vlna bouřek byla nejlepší za posledních 5let, co jsem já viděl. Hnalo se to přes celé území a místy byly bouřky velmi silné. Krásně jsem si teď zavzpomínal a také doufám, že se tento rok stran bouřek předvede.
Web: http://meteo.hys.cz
Místo pozorování počasí:
> Praha 9 360m
> Polabí 175m, Středočeský kraj
http://meteo-aktuality.blog.cz
|
Sokurka
Člen
|
# Zasláno: 16 Led 2011 20:47
Odpovědět
Čau jsem z podkrkonoší kousek od Semil a tato bouřka byla nejsilnejší za poslednich 70 let.Žadný pamětník nepamatuje nic podobnýho.Doufám,že se letos dočkáme něčeho podobnýho
Dolni sytová okres Semily 400 m.n.m
|
Radim92
Člen
|
# Zasláno: 17 Led 2011 20:07
Odpovědět
doufam, že se to někdy zopakuje u nás spadlo jen něco kolem 4 mm srážek, byla spíš prachová vichřice kdy byl vysoko zvířený prach vítr přes 20 m/s, přešlo to hodně rychle a ochladilo se víc jak o 15°C, škoda, že sem neměl čas to sledovat zrovna sem odvážel obilí z pole tady húlava asi nebyla šlo to spíš přes střed a sever republiky
Místo pozorování: Borkovice 416 m n.m. (Jihočeský kraj), http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/grafy/2/C2BORK01.PNG
|