| Autor |
Zpráva |
CACIK
Člen
|
# Zasláno: 25 Pro 2009 22:03
Odpovědět
A moc lituji lidi které zasáhly povodně dneska na solovensku je vidět že si příroda dělá co se ji zamane! Už ani na svátky nemůže být počasí normální!
|
iwag
Moderátor
|
# Zasláno: 26 Pro 2009 13:24
Odpovědět
RA100 čo má rád zimu
co se týče měření teploty atmosféry tak na to sou v dnešní době satelity, co se týče starších dat (před satelity) myslím si že nejsou tak důvěryhodné jak někteří meteorologové tvrdí hlavně z méně obydlených oblastí jako sibiř, severní Kanada nebo oceány.Co se týče tornád tak těch bylo v USA letos zatím 1024 poslední 24 prosince. Jen dvě tornáda letos měli sílu F4 a žádné F5. Takže letošní tornádová sezona byla docela "slabá" oproti minulým rokům. Hurikánová sezona v Atlantiku byla taky dost slabá a co víc ty hurikány šly většinou dost podivným směrem a jen minimum jich dosáhlo pevniny
|
iwag
Moderátor
|
# Zasláno: 26 Pro 2009 13:24
Odpovědět
CACIK
ono to bude tím že počasí se neřídí našema svátkama
|
MIRONETACEC
Člen
|
# Zasláno: 26 Pro 2009 15:51
Odpovědět
po silvestru a novy rok se prida silne snezeni snezeni ocekavame uz zitra
|
JanK42
Člen
|
# Zasláno: 26 Pro 2009 23:25
Odpovědět
JanHruska
no k tomu filmu:
Nostradamus: bol skvely astronom , astrolog, alchimista, ale urcite nebol prorok...nezavisli vedci sa vyjadruju na jeho adresu ako na pokrokoveho a na svoju dobu nadcasoveho cloveka...no vsak jeho spisy nie su proroctva...jeho fanuskovia a priaznivci si len vykladaju jeho verse tak ako im to vyhovuje a prekrucuju pravdu podobne ako sa to robilo aj po utoku na dvojicky 11.9.2001...
Mayovia: ich kalendar sa konci pre nich v roku 2012 pretoze nepoznali iny okolity svet...no pokial viem dobyvatelia prisli o 500 rokov skor
Zidovsky kalendar: podla neho prave zijeme v 7. tisicroci...mysleli koniec sveta?...mohla to byt pre nich kludne 2. svetova vojna
Najpouzivanejsie slova:,,domnievaju sa"...,,mohlo by byt"...,,ak"
jednoducho skvelo urobeny film ako zmiast ludi ...dalsi kvalitne urobeny film ktory ma ovplyvnovat ludi...sikovny tah globalistov ...atd.
co k tomu dodat, tesim sa, ako sa budu ludia citit sklamani a podvedeni...mam 19 rokov a uz som prezil asi 3 taketo vyznamne datumy(konce sveta,velke zmeny a pod.)a stale som tu a stale svet vyzera rovnako...casy sa menia ale ludia ostavaju
Bánovce nad Bebravou, Západné Slovensko (220 m.n.m)
|
CACIK
Člen
|
# Zasláno: 27 Pro 2009 01:06
Odpovědět
iwag:
To mě asi nenapadlo ne jen by se to mohlo uz konečně někdy povést ještě řekni že se ti svátky bez sněhu líbí
|
filip
Člen
|
# Zasláno: 27 Pro 2009 08:24
Odpovědět
Tak to vypadá že ke konci roku přijde sněhový příděl pro všechny polohy Jo letošní zima bude stát za to.
A až se lidi naučí chovat k přírodě lépe,možná se vyhnete katastrofám a prudkým výkyvům počasí.
|
the_Noise
Člen
|
# Zasláno: 27 Pro 2009 13:12
Odpovědět
jjjj... ked to vyde, bude to sranda ale tak vzdy sa najdu nejake pochyby fukne inac vietor a bude 15 stupnov
http://www.shmu.sk/dynamic/picture.php?filehash=lb mNvZGVkIHN0L2RhdGEvZGF0=Z=W53cC92Mi9l=Z=21ncmFtL2F sLWVjbWdy=Z=W1fMzI3MzctMjA-=f=-O=~Z~=EyMjctMDA-=f= -MC1ud3AtLnBuZ-=f=-==
|
ondrejdis
Člen
|
# Zasláno: 28 Pro 2009 08:56
Odpovědět
sněží to je sranda
Prysk 450 m.n.m
|
the_Noise
Člen
|
# Zasláno: 29 Pro 2009 22:22
Odpovědět
co si myslite o nasledujucich dnoch-tyzdnoch?
|
JanK42
Člen
|
# Zasláno: 29 Pro 2009 22:26 Změnil/a: JanK42
Odpovědět
the_Noise
je to vo hviezdach...kazdy model ukazuje uplne nieco ine ...ale dufam ze uz konecne pride zima
...momentalne je pod nulou a snezi ale ma sa oteplit a prsat takze fakt neviem
Bánovce nad Bebravou, Západné Slovensko (220 m.n.m)
|
dako1
Člen
|
# Zasláno: 30 Pro 2009 00:46
Odpovědět
Podľa mňa všetko začne okolo nedele, kedy začnú aj celodenne mrazy a v pondelok sa možno pripojí aj sneženie
|
the_Noise
Člen
|
# Zasláno: 30 Pro 2009 00:49
Odpovědět
inac to snezenie na Zapade SR sposobilo mensie problemy... vypadky singalu TV programov a podobne tazky sneh+ dazd... to zas bude brecka
Uz by mohlo snezit na trvalo konecne... aspon aby ostal 5-7 dni
|
dako1
Člen
|
# Zasláno: 30 Pro 2009 09:30
Odpovědět
the_Noise
ale ved dazd nepadal, aspon u nas nie, a co sa tyka do jednej som pozoroval a vsade stale len snezenie ukazovali..., ale aj tak ci tak hned ako to padalo, tak bol z toho troska odmek
|
space
Člen
|
# Zasláno: 30 Pro 2009 12:02
Odpovědět
Od soboty prijde zas zima(to nemohlo prijdt o tyden driv,. nebo mohla ta predesla tydenni zima zustat)
No vypada to ze bude tydenni a jako vzdy jak byva se zas brutalne otepli
Snad se to tentokrat fakt nestane,ted to otepleni avizuji...
|
CACIK
Člen
|
# Zasláno: 30 Pro 2009 20:18 Změnil/a: CACIK
Odpovědět
Nevíte jestly má už konečně napadnout více jak 5cm v dohledných osmi dnech??
|
luky254
Člen
|
# Zasláno: 30 Pro 2009 20:21
Odpovědět
napadne sneh..zima bude len sobota, nedela, pondelok...potom oteplenie..a potom len 60% predpoklad zase zima...... pitome...chore...strelene pocasie.. velmi ale velmi premenlive raz raz a stale dookola
|
CACIK
Člen
|
# Zasláno: 30 Pro 2009 21:24
Odpovědět
Tak to se s tebou teda shodnu je to o ničem
|
RA100 čo má rád zimu
Člen
|
# Zasláno: 31 Pro 2009 07:59 Změnil/a: RA100 čo má rád zimu
Odpovědět
do kelu si uz robia srandu zas sem pridu sracky od JV,toto uz musy niekto riadit alebo ja nevem...
|
iwag
Moderátor
|
# Zasláno: 31 Pro 2009 09:15
Odpovědět
Takže ochlazení na začátku roku vypadá už jako hotová věc, a podle modelů by několik dnů možná i týdnů mohlo vydržet alespon co se ČR týče na Slovensku to vypadá na přechodné oteplení kolem 5-6.1 s deštěm na Moravě by se mělo jednat o sněžení, možná ještě na západě Slovenska by mohlo sněžit ale to uvidíme až podle postupu té TN
|
skeminem
Člen
|
# Zasláno: 31 Pro 2009 11:37
Odpovědět
asi sa podla mna prechodne neotepli ani na SR
Dolná Krupá (okres Trnava) 188 m.n.m
|
iwag
Moderátor
|
# Zasláno: 31 Pro 2009 12:17
Odpovědět
skeminem
to oteplení an Slovensku je skoro jisté, TN která bude postupovat z Itálie k SV přinese na Slovensko teplejší vzduch, záleží jak ta TN půjde jestli severněji přes rakousko nebo trochu jižněji jestli jižněji tak přinese sníh i na Západní Slovensko jestli severněji tak sníh na Moravu a na celý Slovensko déšt, viz 30.12 2005 na Moravě napadlo i půl metru sněhu ä na Slovensku pršelo
|
K_U_K_Y
Člen
|
# Zasláno: 31 Pro 2009 13:12
Odpovědět
luky254
njn to sa stale a minulost bolo asi 1940 bolo lepsie zima a nerobi dookola moja babka povedala
|
luky254
Člen
|
# Zasláno: 31 Pro 2009 13:26
Odpovědět
Takze...po novom roku sa ochladi..dostanem to ako darcek na narodeniny od matky prirody (aj ta na mna mysli) no co sa pozna uz z minulosti tzv. trojkralove oteplenie cize 6.1 bude +2 na severe +6 na juhu SR ale zrazky slabe a zmiesane! ALE po 7.1 vo strvtok sa opat ochladi a na severe SR by malo napadnut az 15 cm snehu! tieto informacie su zatial nie iste a to oteplenie vobec nie je iste...rozne modely sa nezhoduju! ecmwf pisal vcera ze ma byt +6 a dnes pise +2 nakoniec to bude -3! urcite isto! ved pozrite sa samy: http://www.myforecast.com/bin/expanded_forecast_15 day.m?city=75405&metric=true
|